BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

İç Tüzük görüşmelerinde uzlaşma çıkmadı

TBMM İçtüzüğü değişikliği teklifine ilişkin Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamadı.

Abone ol

Danışma Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ''Danışma Kurulunda gündemle ilgili herkes kanaatini belirtti. Ortak bir noktada buluşamadık. Şimdi herkes kendi önerisini getirecek'' dedi.

Anlaşma sağlanamaması üzerine görüşmeler ertelendi.

Canikli, başka bir soru üzerine ''Teklifte, 19. maddenin geri çekilmesi dayatma olur. Esas verimliliği sağlayacak madde 19. madde. İşin kalbi orası. Kalbini çıkarın atın, olmaz. İçtüzük görüşmeleri devam edecek'' diye konuştu.

Nurettin Canikli, grup önerilerinde Genel Kurulun cuma, cumartesi ve pazar günleri çalışmasını öngördüklerini belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise ''Uzlaşma yok. Biz direnişe, milletin kürsüsünü korumaya devam edeceğiz'' dedi. İnce ayrıca, yaptıklarının ''kürsü işgali'' olarak adlandırılamayacağını, ''milletin kürsüsünü korumaya çalıştıklarını'' söyledi.

GÖRÜŞMELER ERTELENDİ

AK Parti TBMM Grup Başkanlığı, ''Muhalefet partileriyle yapılacak görüşmelerden sonra teklifin görüşmelerine kaldığı yerden devam edileceğini'' bildirdi. Grup Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Genel Kurulun bugünkü birleşiminde, TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Değişiklik Teklifinin görüşmelerine başlandığı ve 1. bölüm üzerindeki görüşmelerin tamamlandığı belirtildi.

Bu arada muhalefet partileriyle uzlaşma zemini sağlamak amacıyla, bölüm üzerindeki maddelerin görüşmelerine geçilmediği ifade edilen açıklamada, ''Teklif, gündemin birinci sırasındadır. Muhalefet partileri ile yapılacak görüşmelerden sonra teklifin görüşmelerine kaldığı yerden devam edilecektir'' denildi.