BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Huzurevinde ikinci baharı yaşadılar!

Damat 70 yaşında gelin ise 83 yaşında... İşte bu çiçeği burnunda çift bugün dünya evine girdi.

Abone ol
Semiha Şakir Huzurevi'nde kalan 83 yaşındaki yaşındaki Semiha Dokuyucu ile Bahçelievler Huzurevi'nde kalan 70 yaşındaki Şevket Aksoy düzenlenen nikah töreniyle hayatlarını birleştirdi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin'in katkısıyla yaşlı çift için Bahçelievler Belediyesi Yayla Piramit Kültür Merkezi'nde nikah töreni düzenlendi. 70 yaşındaki damat Şevket Aksoy'un nikah şahitliği İnaltekin, 83 yaşındaki gelin Semiha Dokuyucu'nun şahitliğini ise huzurevinden arkadaşı Sadiye Acar yaptı. Nikah memuruna  'evet' diyen çift heyecanlıydı. Şahitlerin de 'evet' demesinin ardından Semiha Dokuyucu ve Şevket Aksoy, bir ömür boyu birlikteliğe imza attı. Gelin Semiha Dokuyucu bu sırada eşinin ayağına basmayı da ihmal etmedi. 
 
Törenin ardından nikah memuru evlilik cüzdanını geline verirken, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu adına bir yemek kitabı hediye etti. İnaltekin'de evli çifte altın taktı. 
 
Nikah töreninin ardından çift, Bahçelievler Huzurevi'nde, arkadaşlarına müzik eşliğinde pasta ikram etti.
 
Mutlu günlerinde damat Şevket Aksoy, 1953 yılında İstanbul'a geldiğini ve uzun seneler kebapçılık yaptığını, 3 yıl önce  huzurevine yerleştiğini, Semiha Dokuyucu ile de Semiha Şakir Huzurevi'nde tanıştığını söyledi. 
 
Bir oğlu dışında eşi ve çocuklarının hayatta olmadığını açıklayan Aksoy şunları söyledi: 
 
''Huzurevinde çay kahve içerken arkadaşlığımız başladı. Karar vermem kolay olmadı. Üçüncü senenin sonunda evlilik kararı aldım. Önce elini tuttum. Bir sefer de öptüm. Sonra Semiha Hanım'a ben evlilik teklif ettim.''
 
Semiha Dokuyucu ile ömrü boyunca beraber kalmak istediğini vurgulayan Aksoy, ''Benim huzurevinde, Bahçelievler huzurevinde kalacağız. Tüm yetkililerden Allah razı olsun. Buradakiler evlatlarımızdan iyiler. Oğlum tepki vermedi. Oturup kendisi ile konuştuk, anlaştık'' dedi.
 
Aksoy, balayını Kuşadası'nda geçireceklerini dile getirerek, gençlere şu tavsiyelerde bulundu:
 
''Hanım, evi idare edecek, erkek evin ekmeğini getirecek. 40 yıl süren önceki evliliğimde hanımımı bir kibrite dahi muhtaç etmedim.''
 
ÇİFTLERİN BALAYI KUŞADASI'NDA
 
Emekli hemşire Semiha Dokuyucu da, biri kız 4 çocuk annesi, 7 torun sahibi olduğunu belirterek önceki evliliğinde mutluluğu bulamadığını ve boşandığını söyledi. Annesinin isteği ile evlendiğini ve çocuklarının hatırı için bu evliliğinin 11 yıl sürdüğünü belirten Dokuyucu, 3.5 sene önce Semiha Şakir huzurevine yerleştiğini kaydetti.
 
Şevket Aksoy ile huzurevinde tanıştıklarını söyleyen Dokuyucu, ''Şevket Bey çok efendi. Aile terbiyesi görmüş bir adam. Garip bir adam, yuvası dağılmış. Şevket Bey'i hep pazara yollardım. 'Niye başkasını yollamazsın' demezdi. Kıpkırmızı kesilirdi. Evlenmek filan yoktu aklımda. Cenab-ı Allah tarafından oldu evlenmemiz. Bir sene boyunca yanımda kaldı. Elimi bile tutmadı'' diye konuştu.
 
Çocuklarının evlilik kararına saygı duyduğunu belirten Dokuyucu, ''Çocuklar bir şey demezler. Onlar baba yemeği yemedi. Onlara ben baktım, ben okuttum'' dedi.  
 
Kuşları çok sevdiğini de belirten Dokuyucu, balayında Kuşadası'na gitmek istediğini söyledi. 
 
Çiftin evlenmesine yardımcı olan Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin de, çiftin huzurevinde tanıştığını ve düzenlenen etkinliklerde sık sık bir araya geldiklerini ve çiftin sevgilerinin aşka dönüştüğünü kaydetti. 
 
İnaltekin, ''3 yıl boyunca birbirleri ile görüştüler. Evlenme taleplerini bize ilettiler. Ben de nikah şahidi olma sözü vermiştim. İkinci baharlarını görmek bizi de mutlu ediyor. Çift bundan sonraki hayatlarını Bahçelievler Huzurevi'nde onlar için hazırladığımız odada geçirecek'' dedi.
 
Gelin ve damat daha sonra huzurevi bahçesinde birlikte pasta kesti. Semiha Dokuyucu'ya pasta yediren damat Aksoy, eşine bir bilezik hediye etti. Evlenen çifti tebrik eden huzurevi sakinleri de söyledikleri şarkılarla, arkadaşlarının mutluluğunu paylaştı.