BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erol Günaydın hayatını kaybetti!

Tiyatronun büyük ustası Erol Günaydın hayatını kaybetti...

Abone ol

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçen 24 Ağustos’ta nefes darlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda tedavisi devam eden usta tiyatrocu Erol Günaydın, 79 yaşında hayatını kaybetti.

Erol Günaydın'ın kızı Günfer Günaydın acı haberi Twitter sayfasına yazdığı "Babamı kaybettik" notuyla duyurdu.

EROL GÜNAYDIN'IN KIZINDAN YÜREK YAKAN AÇIKLAMA
(BABAM TAKSİCİLİK YAPACAKTI... DEVAMINI OKU)

Erol Günaydın, Bodrum'da 6 Eylül'de KOAH alevlenmesine bağlı gelişen solunum ve dolaşım ve böbrek yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle tedavi altına alınmış, 22 Eylül'de İstanbul'a sevk edilmişti.

ÜNLÜLER TWİTTER'DA EROL GÜNAYDIN İÇİN NE YAZDI? TIKLAYIN...

4.20121015153540.jpg

HASTANEDEN İLK AÇIKLAMA

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Erol Günaydın'ın ölümüyle ilgili Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nden yapılan açıklamada, "Yoğun bakım ünitesinde pnömoni, böbrek yetmezliği, sepsis nedeniyle 12 Nisan 2012 tarihinden itibaren tedavi gören sanatçı Erol Günaydın, bugün saat 14:45'te, kalp yetmezliği sonucunda vefat etmiştir" denildi.

USTA OYUNCUNUN SANAT HAYATI BÖYLE BAŞLADI

Tiyatroya Galatasaray Lisesi bünyesinde başlayan Günaydın, 1955'te Haldun Dormen Cep Tiyatrosunda "Papaz Kaçtı" adlı oyun ile profesyonel aktörlük hayatına başladı.

1960'da 'Yeşil kurbağalar' ile ilk sinema filminde oynayan Erol Günaydın, elli yıllık bir süre içinde çok sayıda filmin ve tiyatro oyununun yanı sıra dizilerde de oynadı.

Nasreddin Hoca tiplemesi, meddah gösterileri, seslendirmeleri ve canlandırdığı diğer pek çok karakter ile tiyatronun büyük ustalarından kabul edilen Günaydın'ın nehir-söyleşisi 2007 yılında 'İki Kalas Bir Heves' adında kitaplaştırılmıştı.

Günaydın, 1967 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Güzel Bir Gün İçin' filmiyle , En İyi Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı.

ekran-resmi-2012-10-15,-15.22.53.png