BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL

Hakkari'de çatışma! 1 şehit

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Kavuşak köyü kırsalında güvenlik güçleriyle bir grup PKK'lı arasında çatışma çıktı.

Abone ol

Çukurca ilçesine bağlı Kazan Vadisi'nde çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 1 üsteğmen şehit oldu, 4 asker yaralandı, 6 terörist de etkisiz hale getirildi.

Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar köyü ile Zorgeçit, Tütünlü ve Rüzgarlı köyleri arasındaki bölgede 3 gün önce başlatılan operasyonlar, hava destekli devam ediyor.


ŞEHİT ATEŞİ ANKARA'YA DÜŞTÜ


Çatışmada şehit düşen Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun Ankara'daki evine ateş düştü. (DEVAMINI OKU)

1.20121015154744.jpg 

6 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 1 üsteğmen şehit oldu, 4 asker yaralandı. Çatışmada, 6 teröristin de etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Bu arada, Kazan köyünde yaşayan ve operasyonlar sırasında, şarapnel parçaları isabet ettiği öne sürülen Azize Çetin ile Keziban Çetinkaya yaralandı.

Çukurca Aile Sağlığı Merkezi'ndeki ilk müdahalenin ardından Hakkari Devlet Hastanesi'ne sevk edilen yaralılardan Çetin'in, yolda yaşamını yitirdiği belirtildi.

Çatışmanın devam ettiği Kazan Vadisi'nde, operasyonların hava destekli sürdürüldüğü kaydedildi.

AMBULANS VE HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ

İlçe merkezindeki askeri birliklerden havalanan helikopterlerin operasyon bölgesine doğru hareket ettiği görüldü. Çukurca yönünden Hakkari'ye gelen helikopterlerin de kent merkezindeki Fatih Kışlası'na iniş yapmasının ardından kışlada hazır bekletilen ambulanslar, Hakkari Asker Hastanesi'ne gitti.

Şemdinli ve Çukurca'da devam eden operasyonlarla ilgili Hakkari Valiliği'nin açıklama yapması bekleniyor..

ŞIRNAK'TA DA ASKERİ HAREKETLİLİK VAR

Şırnak'ta bugün hava ve karada yoğun askeri hareketlilik yaşandı. Sikorsky helikopterler ve mayına dayanıklı Kirpi adı verilen araçlarla Irak sınır kesimindeki birliklere asker sevk edildi.

(DEVAMINI OKU