BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  GÜNCEL

Hürriyete tokat gibi belge

Hürriyet RTÜK başkanı Zahit Akman'ın Almanya'ya girişinin yasak olduğunu iddia etmişti. Ama gelen belge Hürriyet'e tokat gibi çarptı...

Abone ol

Frankfurt'ta süren davada sanıklar RTÜK Başkanı Akman'ı Deniz Feneri için kuryelik yapmakla itham ederken, Almanya'nın Main-taunus-kreis Kaymakamlığı Yabancılar Dairesi'nin, mali suç işlediği gerekçesiyle Akman'ın ülkeye girişini 5 yıl yasakladığı iddia edilmişti. İddia Hürriyet Gazetesi'nde manşetten yer bulmuştu.

Ancak Akman'ın avukatı Ali Yıldız, Main-taunus-kreis Kaymakamlığı Yabancılar Dairesi'nce verilen yazı ile iddiaları yalanladı.

AKMAN'IN ALMANYA'YA GİRİŞİNİN YASAK OLMADIĞINI KANITLAYAN O BELGE:

"Türk Vatandaşı Sayın Aykut Zahid Akman Almanya İkamet Yasası'nın 11. Maddesi gereği sadece yurtdışı edilmeleri ve yurt içine giriş reddi gibi durumlarda verilen ‘yurt içine giriş yasağı' söz konusu değildir ve bu yönde de herhangi bir talimat mevzubahis değildir."

Yıldız yaptığı açıklamada, "Yazı incelendiğinde görülebileceği üzere müvekkilim hakkında Alman makamlarınca verilmiş bir yasak ya da tedbir kararı bulunmamaktadır. Gerçeğe aykırı bu iddia ve beyanlar aynı zamanda TCK'nın 267. maddesi gereği suç oluşturmaktadır. Müvekkilim hakkında kamuoyunda yanlış bir kanaat oluşmasını sağlayacak şekilde kullanılan ve kullanılacak olan iddia ve beyanlara karşı hukuki ve cezai müeyyidelerin uygulanması için yasal yollara başvuracağız" dedi