BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,72
ALTIN 2.441,34
HABER /  POLİTİKA

Hülya Avşar, Erdoğan ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sanatçı Hülya Avşar'ı, Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul etti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı Hülya Avşar ile Başbakanlık Resmi Konut'ta 'Gezi Parkı' eylemlerini konuştu. 17. gününe giren Gezi Parkı eylemlerinin ele alındığı görüşme sonrası sanatçı-oyuncu Hülya Avşar toplantı sonrası önemli açıklamalar yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Hülya Avşar çıkışta açıklamalarda bulundu. Avşar eylemlerinin bitirilmemesi halinde müdahalenin yapılacağını açıkladı. Ancak Avşar'ın bu sözlerine Vali Mutlu'dan yalanlama geldi

Avşar Erdoğan görüşmesi sonrası şunları söyledi:

Haksız bir kesim yok herkes haklı. Bazı grupların Gezi'den ayrılması gerekiyor ki insanlar anlaşabilsin. Başbakan anlamakta güçlük çektiğini söyledi. Başbakanımıza şunu söyledim. Baktım ki bir takım eksiklikler var, gördüğüm eksikleri söylemeye geldim, gençler hakkında kaçırdığınız şeyler vardır dedim. Çocuk bozar, anne yapar, baba görmemezlikten gelir. Başarılı ailede bunlar vardır. İşin duygusal tarafındayım siyasetten anlamıyorum.

DIŞARDAN BAKILDIĞI KADAR KATI DEĞİL

Başbakan'ın çaba içerisinde olduğunu gördüm. Dışarıdan bakıldığı kadar katı değil. Başbakanımızla gençler arasında duygusal bağ sağlanmalı. Gezi Parkı'na ben sanatçılardan gitmesinden yana olmadım. Oradakiler gençler. Onlar yanlarında sanatçı gördükleri zaman kendilerini aşma tehlikesi vardır. Ben de bu ülkeden para kazandım, burada yaşıyorum. Elimi kolumu bağlayıp oturmak istemedim. Böyle bir reklama ihtiyacım yok. Belki de bana zarar verebilecek bir şey bu. Sen de kimsin diyecek. Onlara önem veren biri olsaydım bu olmazdı.

GENÇLERİN BİR LİDERİ OLACAK

Onların bir lideri olacakmış, sanırım Pelin Hanım lideri olacakmış Başbakan ile iletişim kurmaları için. Ben Gezi Parkı'na gitmek istemiyorum eğer derlerse buyur sen Başbakan ile görüştün gel bizle de görüş, olabilir. İsterlerse seve seve giderim.

MÜDAHALE EDİLECEK

Başbakanıma bekleyemez misiniz diye sordum, bir iki örnek verdi bana. Öyle bir örnek verince bu da doğru diyorsunuz. Üzülerek çıktım. Valimiz de konuşacakmış eğer çekilenler olmazsa müdahale edilecek. Maalesef müdahale sinyalini aldım. 

REFERANDUMU DESTEKLERİM

Referandumu tabi ki desteklerim. Herkesin özgür karar verebileceği bir ortam olacaksa desteklerim. Ben bir baskı altında kalmadan geldim. Bu nasıl bir şey, nasıl tehdit ediyorlar anlamadım. Bu tehditlerle olacak şeyler değil.

Gitmiyorsam, gitmiyorum bana bunun hesabını soramazsınız. Bence burada herkes birbirinden korkuyor. Kimse doğruyu düzgünü söyleyemiyor. Ben Gezi Parkı'ndakilerden korkarsam onlar Başbakan'dan korkarsa olmaz. 

Başbakan sanatçılara sinirli olmadığını söyledi. Çocuğum için yapmak istedim. Zehra ile olan ilişkilerime benzettim bunu. Annelik içgüdüsü.

Son derece umutluyum, yapılması gereken her neyse kararlılar, iyi de olsa kötü de olsa hedefe ulaşılacaktır. Gençliğin ne kadar önemli olduğunu biz de yeni farkettik. Korkular yıkıldı. Lütfen Gezi ile Başbakanımızı yüzyüze görüşmelerini sağlasak, güven mi sağlansa ayarlamak lazım. Bu işleri yapan, insan ilişkilerini sağlayan insanlar var. Şiddetsiz iletişim diye bir kitap okuyorum. Başbakan'a da okumak istedim cesaret edemedim.

Hiçkimseye kırgın ya da kızgın değilim. Burada o gençleri anlatabilmek için bir iki lider bulunması gerekiyor. Aralarında lider olması lazım. 

Evet mi hayır mı ben oyumu açıklamadım. AKM konusunda adının Atatürk Kültür Merkezi olmasına evet diyoruz. Bana şu anda animasyon gösterdi başbakan. Çok güzel gözüküyor. Ben eğer bu şartlarda o animasyondaki gibiyse ve yeşilliğe dokunulmadığı takdirde evet veririm. Ben Belgrat Ormanları üzerinden eleştiriliyorum bir haftadır.

TWİTTER'DAN BÖYLE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Gezi Parkı'na neden gitmediği sorusuna Hülya Avşar "Sanatçı olarak oraya gitmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Sanatçının her zaman yapıcı olması gerekir. Bi taraf olmaktan çok barıştan yana olunması gerektiğini düşünüyorum. Onun için gitmiyorum ama onlara da hak vermiyor değilim. Sonuna kadar arkalarındayım. Bunun bir orta yolunu bulmak zorundayız. Oraya gittikten sonra orta yolu bulmak biraz zor olur düşüncesiyle ortada kalmayı tercih ediyorum" diye cevap vermişti.

İLK KARELER

hulya-avsar-erdoagn-gorusmesi.jpg

erdogan-hulya-avsar-gorusmesi.jpg