BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Geleceğin mucitleri burada yetişiyor!

Yaz okulu düzenleyen en ilginç kurumların başında Mucitler Atölyesi geliyor.

Abone ol

Okulların kapanmaya başladığı şu günlerde, bilinçli veliler “çocuklarım yazın boş kalmasınlar” telaşıyla araştırmalara çoktan başladılar bile. Çocuklar, hem yılın yorgunluğunu atsın, hem de olabildiğince faydalı bir şeyler yapsın düşüncesi, bütün anne babaların ortak arzusudur. Birçok kurum da, yaz okulu hazırlığını yaparak, programlarını ilan ettiler. Yaz okulu düzenleyen en ilginç kurumların başında Mucitler Atölyesi geliyor.

 Mucitler Atölyesi’nin sahibi Ayşe Kuralay anlatıyor:

  Mucitler Atölyesi olarak eğitim dönemi içerisinde, hafta sonları kurumumuzda 4-12 yaş grubu çocuklara yönelik Eğlenceli Deney Atölyesi, Eğlenceli Matematik&Zeka Oyunları, Robot Atölyesi, Elektrik-Elektronik Atölyesi gibi çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl haftasonu atölyelerimizi 18 Mayıs’ta bitirdik. Şimdi 17Haziran’da, 3er haftalık iki dönem halinde “Mucitler Atölyesi Yaz Bilim Okulu”muz başlayacak. Yaz okulu programımız her gün değerler eğitimi ile başlıyor. Değerler eğitimi saatinde programda Kur’an-ı Kerim Eğitimi , Sure Ezberleme ve Güzel Ahlak var.Öğleden sonraları Eğlenceli Deneyler (Mutfakta Bilim, Gizemli Kimya, Şaşırtan Fizik) , Eğlenceli Matematik, Zeka Oyunları, Robotik, Elektrik-Elektronik , Origami, Ebru ve Tasarım olmak üzere bilim ve sanat içerikli atölye çalışmalarımız olacak.Bu çalışmaların tümünde çocuklar çok aktif, çok üretkenler ve yeni birşeyler keşfetmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Çocukların zihinsel gelişimlerinin yanısıra bedensel gelişimlerini de hesaba katarak enerjilerini boşaltabilecekleri aktivitelere de programımızda yer verdik.Yaz okulumuzda haftada bir gün sportif aktivite (yüzme, buz pateni ve cimnastik), bir gün de gezi var.

Kuralay devam ediyor: 

Eğitim dönemi içerisinde okul grupları da hafta içi randevu alarak programlarımıza katılabiliyorlar. Ya da eğitmenlerimiz malzemeleriyle birlikte okulöncesi ve ilkokullara giderek atölye çalışmasını kurumlarda gerçekleştiriyorlar. Bu programlarda her öğrenci için önceden materyaller hazırlanıyor.Çocuklar aktif olarak etkinliğe katılıyor. Mesela, bir saat süren eğlenceli deney atölyesinde çocuklar son derece ilgi çekici, şaşırtıcı 5 tane deney yapıyor ve yaptığı bir çalışmalardan birini hediye olarak evine götürüyor. Bu programlar sayesinde çocukların bilime olan merakı artıyor, gözlem yeteneği gelişiyor, çevrelerinde gerçekleşen olayları daha çok sorguluyor, sebep-sonuç ilişkisini kurabiliyor, problem çözme yeteneği gelişiyor ve bilim insanı olmaya özeniyorlar.