BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,38
HABER /  DÜNYA

Gül, Artvin’de konuştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, farklı düşünce ve fikirlerin ülkenin zenginliği olduğunu söyledi. <br/>Artvin ziyaretini sürdüren Cumhurbaşkanı ...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, farklı düşünce ve fikirlerin ülkenin zenginliği olduğunu söyledi.
Artvin ziyaretini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, akşam saatlerinde DSİ 26. Bölge Müdürlüğü’ne ait dilenme tesislerinde Artvin Valiliği tarafından onuruna verilen yemekte; şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi temsilcileri ile bir araya geldi.
Gül, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün üst düzey bürokratlar ile aynı masayı paylaştı.
Gül, Yazıcı ve Kalkan’ın yaptığı konuşmaların ardından yaptığı konuşmasında, huzur ve istikrarın önemine değinerek, “Bugün geldiğim andan itibaren tüm Artvinli vatandaşlarım olağan üstü bir sevgi ve muhabbet gösterdiler. Sizler onların, sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler olarak temsilcilerisiniz. Sizlerin şahsında hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Hepsine gerçekten şükranlarımı sunuyorum. Tabii ki hepimiz doğduğumuz yeri severiz. Memleketimiz gözümüzde tüter. Memleketimizin kıymetini bilmemiz lazım. Türkiye’nin her tarafının birbirinden ayrı güzellikleri vardır. Cumhurbaşkanı olarak neredeyse tüm vilayetlerimizi ziyaret ettim. Memleketimizde huzur ve istikrar her şeyden önce gelir. Tabii ki Türkiye’nin demokrasi ile idare edilmesi hukukun üstünlüğünün olmasının da kıymetini bilmemiz gerekir. Çoğulculuğu olan, çok partili sistemi olan, günü geldiğinde seçimlerin şeffaf bir şekilde yapıldığı ama bu süre içerisinde de demokrasinin gereği olarak diğer katılımcı mekanizmaların işlediğini bilmemiz gerekir. Onun için memleketimizin kıymetini bilip, memleketimizin ve vatandaşlarımızın noksanlıklarını gidermek için enerjimizi harcamamız gerekir” dedi.
Son günlerde yaşanan gerginliklerin geçici olduğuna vurgu yapan Gül, “Yapılacak daha çok şeyler var. Sizinde il olarak çok beklentileriniz var. Bütün bunları tamamlayabilmek ve yapabilmek için hepimiz birbirimize saygı duyacağız. Sevgi göstereceğiz. Varsa farklı düşüncelerimiz ve fikirlerimiz bunları gayet dikkatli bir şekilde görüp bunlara saygı göstereceğiz. Bunlar hep memleketimizin zenginliğidir. Hepimiz tek tip düşünüyor olsaydık, hepimiz tek inanç ve tek siyasi görüşte olsaydık o zaman bir memleketin zenginlikleri de ortaya çıkmazdı. Bu memleket demokrasi ile yönetiliyor olmazdı. Bu zenginliklerimiz olmazdı. Son zamanlarda gördüğünüz belli üzücü şeyler olabilir ama bunların hepsi geçici şeylerdir. Bundan hiç dereddütüm yok. Bunlar Amerika’da Avrupa’da da oluyor. Bunlar hiç kimsenin moralini bozmasın. Hepimiz yapacak daha çok işimiz olduğunu. Yürüyecek daha çok yolumuz olduğunu bilmemiz gerekir“ şeklinde konuştu.
Gül, Türkiye’nin noksanlıklarının giderilmesi için çalışıldığını ifade ederek, “Terör ile mücadele ederken ne büyük sıkıntılar çekiyorduk. Şehitlerimizin aileleri burada. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Acıları ne kadar paylaşsak da o acılar unutulmuyor. Onun için istikrar, huzur, kardeşlik hepimizin bir birine karşı olan dayanışması her şeyin başında gelir. Böyle olunca Türkiye’nin noksanlıklarını gidermek kolay olacaktır. Hele küçük şehirlerde bu çok önemlidir. Herkes birbirinin arkadaşı, dostu ve akrabasıdır. Her gün herkes birbirinin yüzüne bakmaktadır. Onun için küçük şehirlerimizde özellikle sevgi ve saygı her şeyin başında gelir. Böyle olmazsa o saman sıkıntılar olur ve oda büyük yaralar açar” dedi.
Gül, yemek öncesi şehit yakınları ve gaziler ile görüştü.