BIST 9.771
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.455,98
HABER /  GÜNCEL

Hulusi Akar'ın ifadesi boynundaki iz nasıl oldu?

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın 8 sayfalık ifadesi ortaya çıktı. Hulusi Akar'a en çok merak edilen soru yöneltildi. Darbe gecesi Hulusi Akar'ın boynundaki iz nasıl oluştu, kemerle mi sıktılar? İşte bu sorunun yanıtı;

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a, TBMM darbeyi araştırma komisyonu 10 soru yöneltmiş ve yanıt vermesini istemişti. O yanıtlar Hulusi Akar'dan geldi. Yanıtı en çok merak edilen konu Hulusi Akar'ın boynundaki izin nasıl oluştuğuydu.

Hulusi Akar darbeden 10 ay sonra o izin nasıl oluştuğunu anlattı. İşte darbe gecesi odasına girenlerin yaptıkları;

-Odakda çalıştığım sırada derdest edildim. İçeriye girenlerden biri ayağa kalkınca beni itip sandalyeye oturttu. O sırada arkaya geççerek biri elindeki havlu ile ağzımı kapattı. Bu sırada kolunu boğazıma doladı ve sıktı. Muhtemelen o yara o sırada oldu. Ellerimle burnumu açmaya çalışırken bir başkası ile kelepçeyi taktı. Kelepçe sol bileğimi sıktı ve yaraladı. Bağırınca Mehmet Dişli'nin talimatı ile kelepçeyi kesip açtılar.

Hulusi Akar rehin alındığı darbe girişimi gecesinden sonra kamuoyu önüne çıktığında boğazındaki morluk dikkat çekmişti. O dönemde Akar'ın boğazının kemerle sıkıldığı iddia edilmişti. Hulusi Akar herkesin merak ettiği 'boynundaki morluk' olayına ilk kez açıklama getirmiş oldu. 

Hulusi Akar bombası! İşte 8 sayfalık ifadesinin tam metni