BIST 9.708
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.427,56
HABER /  GÜNCEL

14 gündür gözaltındaydı Sedat Şahin için flaş karar

BEYKOZ'da çiftlik evinde düzenlenen operasyonla 2 adamı ile birlikte gözaltına alınan ve 14 günlük sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Sedat Şahin tutuklandı.

Abone ol

17 Mayıs'ta yapılan operasyonla gözaltına alınan yeraltı dünyasının önemli isimlerinden Sedat Şahin, 14 gündür İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlüğünde tutuluyordu.Bugün adliyeye sevk edilen Şahin alınan flaş kararla tutuklandı.

Tutuklanmasının ardından polisler eşliğinde salondan çıkarılan Sedat Şahin için adliye katında bekleyen onlarca kişi "Baba" diyerek alkış tuttu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 17 Mayıs’ta Beykoz’da bir villaya düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Sedat Şahin ile Halis K. ve Tahir Ç. zırhlı araçla geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye götürüldü. Soruşturmayı yürüten savcılık Şahin ve beraberindekilerin ayrıca ifadelerini almadan tutuklama istemiyle mahkemeye sevketti.

ZIRHLI ARAÇLA ADLİYEYE GÖTÜRÜLDÜ

Vatan Caddesi’nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 14 günde işlemleri tamamlanan Sedat Şahin, Halis K. ve Tahir Ç. yoğun güvenlik önlemleriyle emniyet otoparkından çıkartıldı. Mavi takım elbise giydiği ve kravat taktığı görülen Şahin, polis ekipleri eşliğinde zırhlı polis aracına bindirildi. Sedat Şahin, Halis K. ve Tahir Ç. emniyetten polis eskortu ile yoğun güvenlik önlemleri altında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcılık Şahin ve beraberindekilerin ayrıca ifadelerini almadan tutuklama talebiyle mahkemeye sevketti. Sedat Şahin ve iki adamı çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR SERGİLENDİ

17 Mayıs’ta Sedat Şahin’in yakalandığı villadan çıkan cephanelik ile sahte kimlikler ve pasaportlar basın mensuplarına gösterildi. Belçika, Bulgaristan ve İspanya’ya ait başka kişiler üzerine düzenlenmiş pasaport, AB ülkelerine ait çeşitli kişiler adına düzenlenmiş kimlikler ve sahte nüfus cüzdanları olduğu görüldü.

Operasyonda ele geçirilen 2 lav silahı, 4 el bombası, sis ve ışık bombaları, 10 kaleşnikof tüfek, 2 makineli tüfek, 12 tabanca, 3 bin 900 mermi de görüntülenirken dikkat çeken altın kaplama tabanca silahı Şahin’in beylik silahı olarak taşıdığı öğrenildi.