BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,34
HABER /  GÜNCEL

Hulusi Akar bombası! İşte 8 sayfalık ifadesinin tam metni

Hulusi Akar'nın TBMM Darbeyi araştırma komisyonuna verdiği 8 sayfalık ifadesinin tam metni ortaya çıktı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar verdiği ifadede MİT'e yapılan ihbarı

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın TBMM darbeyi araştırma komisyonuna yolladığı ifadesinin tam metni ortaya çıktı. 8 sayfalık metinde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın "herşeyi göze alarak darbecilere şiddetle karşı çıktım' sözleri dikkat çekiyor.

15 Temmuz darbe girişiminde derdest edilip Akıncı üssüne götürülmesini anlatan Hulusi Akar, komisyonun 10 sorusuna yanıt verdi. İşte Hulusi Akar'ın dün komisyona ulaşan ifadesindeki flaş başlıklar :

İşte Hulusi Akar'ın ifadesinin tam metni 10 soruya verdiği yanıt TIKLA OKU

-İlk andan itibaren darbecilerle hiçbir pazarlık olmadı. Kazancı kaybı göze alarak tekrar tekrar yanlış yaptıklarını söyledim.
-Hareket özgürlüğümü kaybetmekle birlikte konuşma özgürlüğümü komutan tavrı içinde sürdürdüm.
-Darbecilere herşeyi göze alarak şiddetle karşı çıktım.
-MİT'e yapılan ihbarın büyük bir planın bir parçası olduğunu düşündük.
-O zamana kadar FETÖ'nün darbeye cüret etmesini hiç kimse beklemiyordu.
-MİT'e yapılan ihbarı en başından itibaren ciddi bir şekilde ele alındı.
-Tüm uçuşların durdurulmasını emrettim. Bunun sonucunda darbe öne çekildi ve başarısız oldu.
-MİT müşteşarı Cumhurbaşkanının koruma müdürünü aradı.
-FETÖ/PDY'nin tarafımızdan fark edilmemesi söz konusu değildir. Tabii ki fark edilmiş hatta en üst seviyede risk olarak tanımlanmıştır.

BOYNUNDAKİ İZ NASIL OLDU?
TBMM komisyonu boynundaki izi de sordu. Hulisi Akar buna da şöyle yanıt verdi;

-İçeriye girenlerden biri ayağa kalkınca beni itip sandalyeye oturttu. O sırada biri elindeki havlu ile ağzımı kapattı. Bu sırada kolunu boğazıma doladı ve sıktı. Muhtemelen o yara o sırada oldu. Ellerimle burnumu açmaya çalışırken bir başkası ile kelepçeyi taktı. Kelepçe sol bileğimi sıktı ve yaraladı. Bağırınca Mehmet Dişli'nin talimatı ile kelepçeyi kesip açtılar.

Hulusi Akar rehin alındığı darbe girişimi gecesinden sonra kamuoyu önüne çıktığında boğazındaki morluk dikkat çekmişti. O dönemde Akar'ın boğazının kemerle sıkıldığı iddia edilmişti. Hulusi Akar herkesin merak ettiği 'boynundaki morluk' olayına ilk kez açıklama getirmiş oldu. 

MEHMET DİŞLİ İLE NEDEN AYNI HELİKOPTERDEYDİ
Hulusi Akar darbe girişiminde derdest edildikten sonra Akıncı üssüne götürülmüştü. O gece darbe girişimi başarısız olunca Hulusi Akar serbest bırakılmış ve bir helikopterle üsten ayrılmasına izin verilmişti. Kamuouyunda en çok eleştirilen ve merak edilen o helikopterde yanında darbeci Mehmet Dişli'yi de getirmesi olmuştu. Bunun nasıl geliştiğini Hulusi Akar'a soruldu. Akar nasıl olup da aynı helikopterle Çankaya Köşkü'ne geldiklerini özetle şöyle anlattı;

-"Daha sonra helikopter pistine gittik. Pisste yoğun hareketlilik vardı. Üsten kalkan helikopterlere ateş edilebileceğini söylediler.  Mehmet Dişli'ye 'sen kal dedi'. Dişli ise 'ben görüşme yapacağım' diyerek helikoptere bindi hareket halindeyken birileriyle irtibat halindeydi."

Mehmet Dişli, Hulusi Akar'ı Genelkurmay'da rehin alan ekibin başında yer alıyordu. Akıncı üssünden Akar serbest bırakılınca da onunla aynı helikoptere binip hiçbir şey olmamış gibi ortaya çıkmıştı. Akar helikopter yere iner inmez Mehmet Dişli'yi gözaltına aldırmıştı. 

REŞAT PETEK 0 GECİKMELİ DE OLSAK ALDIK
Komisyon Başkanı Reşat Petek, konuyla ilgili NTV'ye değerlendirmelerde bulundu. Genelkurmay Başkanı'nı komisyona davet etmediklerinin altını çizen Petek, "Yani davet ettik de gelmedi gibi bir durum yok. MİT Müsteşarı'nı da davet etmedik rapor istedik. Komisyonumuzda şu anda bilgi eksikliği yok her iki cevabı da, gecikmeli de olsa, aldık" diye konuştu.