BIST 9.572
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.477,15
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Dişli'den ağabeyi Şaban Dişli sorusuna pişkin yanıt

Mehmet Dişle Yurtta Sulh Konseyi davasında ifadesi en çok merak edilen isimdi. 7. günde savunma veren Mehmet Dişli'ye hakim 'ağabeyini darbe oluyor diye niye aramadın' sorusunu yöneltti. Yanıt akıllara zarardı!

Abone ol

FETÖ darbe gişiminin üst düzey askeri isimlerinin yargılandığı Yurtta Sulh Konseyi davasında günün en flaş ifadesi Mehmet Dişli'den geldi. Hulusi Akar'ın helikopterden iner inmez gözaltına aldırdığı Mehmet Dişli, AK Parti milletvekili Şaban Dişli'nin kardeşi.

Duruşmada verdiği ifadenin ardından Mahmkeme Başkanı Oğuz Dik, Mehmet Dişli'yi çapraz sorguya aldı. Flaş soru da ağabeyi Şaban Dişli ile ilgili oldu.

AĞABEYİNİZİ ARADINIZ MI?
Mehmet Dişli, ağabeyi eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'yi arayıp aramadığının sorulması üzerine, "Ağabeyimin telefonu benim yanımda yoktur. Kayıtlarımda da yoktur. Benim yanımda Silahlı Kuvvetlerin baş komutanı var, siyasi başka kimseyi arama ihtiyacı duymadım." dedi.

ENSEME SİLAHI DAYADIKLARINDA...

NE DESEM MANŞET OLUR : Dişli, Mahkeme Başkanı Dik'in darbecilerin kimin adına hareket ettiğini sorması üzerine ise "Bu yorumlu konularda cevap vermek istemiyorum, bilmiyorum. Ne desem yarın manşet olur." cevabını verdi.

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik mahkeme başkanının diğer sorularına da kaçamak yanıtlar verdi. Dişli, "Silahlı Kuvvetler yönetime el koydu, bunu komutana bildir" denilerek Orgeneral Akar'la görüşmesinin istendiğini öne sürdü. Mahkeme Başkanı Dik, "İki kişinin darbe yapma şansı var mı? İki kişinin niye sözlerine itibar ettiniz?" sorusu üzerine Dişli, "O kadar güvenlikli yerde ensenize silah dayanmış, bir şok hali yaşıyorsunuz" cevabını verdi.

SEN DALGA MI GEÇİYORSUN : Orgeneral Akar'ın eski emir subayı Levent Türkkan'ın darbecilerle birlikte hareket ettiğini söyleyen Dişli, kendisine söylenenleri bir karta yazarak Orgeneral Akar'ın makam odasına girdiğini ifade etti. Karttaki "Silahlı Kuvvetler yönetime el koymuş. Uçaklar havadaymış. Beş tugay yola çıkmış" şeklindeki notları okuduğunu bildiren Dişli, bunun üzerine bir süre duraksayan Orgeneral Akar'ın kendisine, "Sen dalga mı geçiyorsun?" dediğini aktardı.

İşte Hulusi Akar'ın ifadesinin tam metni Mehmet Dişli detayı

Orgeneral Akar'ın odasına Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı askerlerin girdiğini belirten Dişli, bu sırada Türkkan'ın da elinde silah olduğunu anlattı.

ASKERİN ELİNDE HAVLU VE SPREY ŞİŞESİ VARDI

Odaya girildikten sonra, "Komutanım sakin olun, zorluk çıkartmayın" denildiğini bildiren Dişli, bir askerin elinde havlu ile sprey şişesi olduğunu belirtti.

HAKİM: SİZ DUR DEYİNCE DURDULAR

"Durun arz bitmedi" diye bağırmasının ardından askerlerin duraksadığını kaydeden Dişli'nin bu sözleri üzerine Mahkeme Başkanı Dik, "Sözünüzü dinlediler, siz durun deyince durdular." dedi. Dişli, darbeyle ilgili kendilerinin verdiği notları komutana iletmeye devam ettiğini belirtmek için "Durun arz bitmedi" cümlesini kurduğunu iddia etti. Mahkeme Başkanı Dik'in, "Akıncı'ya sizi götürme fikri kimindi?" sorusuna Dişli, "Bilmiyorum." karşılığını verdi.

HULİSİ AKAR GİBİ REHİNDİM : Kendisinin rehin alındığını, Orgeneral Akar'dan farkının bulunmadığını savunan Dişli, helikoptere bindiklerinde Akıncı Üssü'ne gittiklerini bilmediğini öne sürdü. Akıncı Üssü'ndeki Üs Komutanı odasına gittiklerinde odada eski İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk'un bulunduğunu anlatan Dişli, daha sonra eski Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık'la birkaç kişinin odaya geldiğini söyledi. Dişli, birkaç kez Harmancık'ın bulunduğu 143. filoya götürüldüğünü ve burada 15-20 personelin daha bulunduğunu gördüğünü savundu.

HAKİM: ÇELİŞKİLER VAR : Bir soru üzerine Dişli, sanık Hakan Evrim'in Orgeneral Akar'la konuştuğunu hatırlamadığını iddia etti. Mahkeme Başkanı Dik'in daha önce verdiği ifadeleri okuyarak çelişkiler olduğunu belirtmesinin ardından Dişli, ilk verdiği ifadeyi kabul etmediğini kaydetti.

MEHMET DİŞLİ KİMDİR DARBEKİ YERİ
Sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyeleri arasında adı geçenlerden biri olan Tümgeneral Mehmet Dişli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın makam odasına girerek kendisine "Komutanım operasyon başlıyor, herkesi alacağız. Taburlar, tugaylar yola çıktı. Biraz sonra göreceksiniz." diyerek darbeyi tebliğ eden isim olarak biliniyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın en yakınındaki isimlerden Dişli'nin, 15 Temmuz akşamı elindeki çantayla Genelkurmay Başkanlığına gelerek turnikelerin bulunmadığı bölümden kartını okutmadan içeriye girdiği, sonrasında içinde 2 bin 650 dolar ve bir silah bulunduğu belirlenen çantasının, komuta katındaki bir yazıcı cihazının altında saklanmış olduğu tespit edilmişti.

Mehmet Dişli'nin Hulusi Akar savunması olay oldu

Akar'ı Gülen ile görüştürecekti! Hakan Evrim fena çarketti