BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,59
HABER /  GÜNCEL

Akar'ı Gülen ile görüştürecekti! Hakan Evrim fena çarketti

Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin yargılandığı Çatı davası yedinci celsesi Mehmet Dişli'nin ifadesi ile devam ederken günün bomba ifadesi de Hakan Evrim'den geldi. Hakan Evrim, "Hulusi Akar'ı darbe gecesi Gülen ile görüştürmek istemişti'.

Abone ol

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yer aldığı 221 kişinin yargılandığı çatı davanda flaş ifadelerden biri 4. Ana Jet Üs Komutanı Hava Tuğgeneral Hakan Evrim'den geldi. Hakan Evrim, darme gecesi rehin aldıklaır Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a "Sizi kanaat önderimiz (Fetullah Gülen) ile görüştürebiliriz" diyen kişiydi.

Hakan Evrim daha önce verdiği ve iddianameye de giren ifadelerini mahkemede reddetti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ı, Fetullah Gülen ile görüştürmeyi  teklif ettiği iddiasını kabul etmeyen Evrim, şunları söyledi;

-"Böyle bir cümle kesinlikle ağzımdan  çıkmamıştır. Ömrümde Fetullah Gülen'i ne aradım ne görüştüm ne de kendisini  telefonla arayabilecek birisini tanıyorum. Genelkurmay Başkanı'nın savcıya  verdiği ifadeler genellikle net ve kesindir. Bana suç isnat edilen bölümünde ise  'Hakan Evrim, 'Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürürüz'  gibi bir şey söyledi' demiştir. İfadesinin son bölümünde kesin, net ifade  edememiştir. İfadede kesinlik yoktur."

HULUSİ AKAR BENİ KARIŞTIRMIŞ
Akar'ın, kendisini başka birisiyle karıştırmış olabileceğini öne süren  Evrim, "Şerefli bir TSK mensubuyum, tek dini önder olarak Peygamberimizi, milli  önder olarak da Atatürk'ü tanırım. Kutsal değerlere ihanet etmedim, asla terörist  değilim." iddiasında bulundu.

GÖRÜNTÜLERİNİ BİLE YALANLAMAYA KALKTI

Hakan Evrim yalanlama olayında o kadar ileri gitti ki görüntülerini bile yalanmaya kalktı. Mahkeme Başkanı Oğuz Dik'in, o gece güvenlik  kameralarınca kaydedilmiş görüntülerden elde edilen fotoğraflarını gösterdiği Evrim, bir fotoğraftakinin kendisi olduğunu ancak diğerlerinin kendisini  "andırdığı"nı söyledi.

FETÖ'cü Kemal Batmaz ile selamlaşma görüntüleri için Evrim, "Ben öyle bir  selam vermedim. Ben gittiğimde bu video bana savcılık tarafından gösterilmedi.  Gösterilseydi vermediğimi söylerdim. Kendisine asla ve asla cephe selamı  vermedim." dedi.

YURTTA SULH PAROLASI


KAYITLARDA NE DİYOR?

 Evrim'in iddianamede yer alan dikta kayıtlarında şunları diyor;

*"Helikopter 'Yurtta sulh' diye geliyorsa dosttur indirin.",

*Hakanım uçak var mı havada? Ankara üzerinde devamlı uçak olacak, tacize devam, peyderpey kaldır"


*"Ankara'nın üzerinde sürekli uçak olacak, konsept bu."


*"Kalkan kollara söyleyin alçak uçsunlar, ses istiyoruz, Genelkurmay, Jandarma, AKP, Meclis tamam, alçak uçulsun."

İfadesinde, "Yurtta Sulh Konseyi" ve "Yurtta Sulh parolası"nı darbe girişimi sırasında hiç duymadığını, konsey hakkında tutuklandıktan sonra basın yoluyla bilgi sahibi olduğunu öne süren Evrim, kule telsiz kayıtlarının dinletilmesi üzerine, "Dikta teybinde 15 Temmuz 2016 tarih ve 22.22 saatli kısmı dinledim. Burada 'Yurtta Sulh diyen helikopterlerin bizden olduğunu' kulede bulunan Mustafa Erez'e söylüyorum. Her ne kadar daha önce Yurtta Sulh Konseyi ve Yurtta Sulh parolasını o akşam duymadığımı beyan etmişsem de 143. Filo'da bulunanların bana bunu kuleye iletmemi söylemeleri üzerine ben de bunu kuleye ilettim. Yukarıda belirttiğim kısımda parola şeklindeki detayı kaçırdığımı düşünüyorum." ded.

AKIN ÖZTÜRK'NÜN HAKAN EVRİM'İ YAKAN İFADESİ
Davanın ilk günü ifadesi alınan eski Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Akın Öztürk de Hakan Evrim ile ilgili şunları söylemişti:

Darbeye hazırlık faaliyetleri kapsamında girişimden iki gün önce Diyarbakır'a giderek, uçaklara hedefleme kodu olan Sniper cihazını taktırdığı belirlenen Evrim, mahkemede ise darbeden haberi olmadığını ileri sürerek, "Darbe faaliyeti, Hollywood'da çekilecek bir komedi filmi için mükemmel bir senaryo olurdu" dedi

-"Hulusi Akar'a 'İyi akşamlar, hayırdır komutanım.' dedim. O da bana Kubilay Selçuk, Mehmet Dişli, Ömer Faruk Harmancık ve Hakan Evrim'i göstererek 'Bunlar bu işi yaptılar. Bunlarla konuş, bunları ikna et.' dedi. Ben de Hulusi Akar'a 'Komutanım siz buraya nasıl geldiniz?' dedim. O da bana 'Enterne edilerek buraya getirildim.' dedi. Karşısına oturdum. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar burada eli bağsız şekilde rahat vaziyette oturuyordu. İçeride silahlı herhangi birisi yoktu. Ben yanına oturduktan sonra 'Komutanım, ne oluyor, bu nedir?' dedim. O da bana Selçuk, Dişli, Harmancık ve Evrim'i göstererek 'Bunlar darbe yapmışlar, beni de buraya getirdiler.' dedi. Bu sırada makam odasında televizyon açıktı ve Ankara'ya bomba atıldığı yönünde haberler vardı. Akabinde Hulusi Akar bana 'Git şunlarla bir konuş, ikna et, bu işi burada bitirsinler, daha fazla uzatmasınlar.' dedi."