BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Hükümet-yargı gerginliğine nokta

Hükümet ile yargı arasındaki gerginlik diniyor. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu toplantısına Bakan Çiçek katılıyor

Abone ol

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) bugünkü gündem toplantısına katılmak üzere HSYK'ya geldi.

Aynı zamanda HSYK'nın Başkanı olan Çiçek, Adalet Bakanlığı Ek Binasına gelişinde bir gazetecinin, ''Toplantıya katılmak üzere mi geldiniz?'' sorusunu, ''Evet. Nasıl olsa el altından bilgileri alıyorsunuz. Çıkışta açıklama yaparım'' diye yanıtladı.

Kurulun diğer üyesi Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga da Çiçek'ten önce Adalet Bakanlığı Ek Binası'na geldi. Kasırga'nın da toplantıya katıldığı öğrenildi. Kurulun bugünkü toplantısının ilk gündem maddesinde, daha önce alınan karar uyarınca, Yargıtay ve Danıştay üyeliklerine seçim yer alıyor.

HSYK'nın geçen hafta salı ve perşembe günü yapılan toplantılarına Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga katılmamış, yerine müsteşar yardımcısı da görevlendirmemişti. Bunun üzerine Kurul, Kasırga hakkında perşembe günkü toplantıdan sonra Yargıtay Birinci Başkanlığına suç duyurusunda bulunmuştu.
Yargıtay Birinci Başkanlığı da Cuma günü yaptığı toplantıda, Hakimler ve Savcılar Kanunu uyarınca Kasırga hakkında ''gereğinin ifası ve takdiri için'' dosyayı Adalet Bakanlığı'na göndermişti. Yargıtay'da 23, Danıştay'da ise 6 üyelik boş bulunuyor.