BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.456,46
HABER /  GÜNCEL

Kutsal emanetlere kıyafet ayarı

Kutsal emanetleri gezenlerin kıyafetleri sorun oldu. Topkapı Sarayı'nın müdürü Ortaylı, harekete geçti.

Abone ol

Topkapı Sarayı Müdürü Prof. İlber Ortaylı: "Kutsal Emanetler odasına şortla, baş göbek açık giriyorlar. Önlem alacağız".

Prof. İlber Ortaylı, Hz. Muhammed'in kılıcı, ayak izi ve sakalından parçalarla Kâbe'nin eski kapısının da sergilendiği bölüme girenlerin kıyafetleri konusunda üç dinin mensuplarından da şikâyet geldiğini belirterek şunları söyledi:

DÜNYADA BÖYLE ŞEY YOK
"Bu bölüme ayaklarında terliklerle, altlarında şortlarla başları açık giriyorlar. Fotoğraf çekilmesi yasak ama devamlı çekiyorlar. Geçenlerde bu yüzden güvenlik görevlileriyle kavga ettiler. Dünyanın hiçbir yerinde kutsal objelerin sergilendiği yerlere böyle girilmez."

UYARI LEVHASI ASACAĞIZ
"Bu bölümde hem Hıristiyanlar hem Museviler hem de Müslümanlar için çok önemli olan Vaftizci Yahya'nın kalıntıları da var. Önlem almayı düşünüyorum. Girişe bu önlemleri gösteren uyarı levhası yapabiliriz."

ÜÇ DİNİN DE KUTSALLARI VAR
Topkapı Sarayı'nın Kutsal Emanetler bölümünde 1517'de Yavuz Sultan Selim'in Mısır'dan getirdiği Hz. Muhammed'e ait kutsal objeler var. Bu bölümü Türkiye'ye gelişinde Dubai Şeyhi Maktum da ziyaret etmişti

Hasan Erşan-Sabah