BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,53
HABER /  GÜNCEL

Hrant Dink cinayeti davasında MİT tırları sanığına tahliye

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada sanıklardan eski tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve astsubay Yavuz Karakaya'nın tahliyesine karar verildi.

Abone ol

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Şişli'de öldürülmesine ilişkin davanın bugünkü duruşmasında iki tahliye kararı çıktı. Tutuklu sanıklardan eski tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve astsubay Yavuz Karakaya'nın tahliyesine karar verildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada, tutuklu sanıklardan eski tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve eski astsubay Yavuz Karakaya’nın tahliyesine karar verildi. Başka suçlardan tutuklu bulunan 2 sanık cezaevinden çıkmayacak.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 85 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde Salı gününden bu yana devam eden dava dosyasında mahkeme ara kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, Hamza Bülent İlkehan, dönemin TEM İstihbarat Şube Müdürlüğünde çalışan komiser Cem Akar ile dönemin İstanbul TEM Şube Müdür Yardımcısı Celal Sel’in tanık olarak dinlenmesi için adreslerinin tespit edilmesine karar verdi.

MİT TIRLARI SANIĞI... Mahkeme heyeti, Yargıtay 16. Ceza Dairesinde görülün MİT tırlarının durdurulması davasında Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs suçlarından tutuklu olan eski tuğgeneral Hamza Celepoğlu ile Ankara’da 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan tutuklu yargılanan eski astsubay Yavuz Karakaya’nın tahliyesine karar verdi.

CEZAEVİNDEN ÇIKAMAYACAK... Tahliyelerine karar verilen Celepoğlu ve Karakaya başka suçlardan tutuklu bulunduğu için cezaevinden çıkamayacak. Mahkeme heyeti, duruşmayı 12,13 ve 14 Mart 2019’a erteledi.