BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Sosyal medyayı en az kullanan ülke Japonya

Sosyal Medya Uzmanı Ümit Sanlav, dünyada sosyal medyayı en az kullanan ülkenin Japonya olduğunu söyleyerek, "Türkiye ve dünyada sosyal medya kullanımları şaşırtıcı ve ürkütücü boyutlara ulaştı" şeklinde konuştu.

Abone ol

İbn Haldun Üniversitesi Kurumsal İletişim Müdürü Ümit Sanlav, İstanbul Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün programında Bahçelievler okul müdürleri ve yöneticileri ile buluştu.

Sosyal medyayı etik, etkili ve güvenli kullanma yollarına değinen Sanlav, Türkiye ve dünyada sosyal medya kullanımının şaşırtıcı ve ürkütücü boyutlara ulaştığına dikkat çekerek, "WeAreSocial’in hazırladığı sosyal medya raporunda Türkiye’nin günde yaklaşık 3 saat sosyal medya kullanımı ile üst sıralarda yer almasına rağmen;Japonya, Güney Kore gibi ülkelerin 1 saatin altında kullanımlarla en az kullananlar arasında. Instagram kullanımında ise Türkiye dünyanın ikinci ülkesi" diye konuştu.

Facebook 2.3 milyar kullanıcı
Her geçen gün ortaya çıkan yeni güvenlik açıklarına rağmen, Facebook’un 2.3 milyar kullanıcı sayısına ulaşması ve dünyanın en kalabalık ülkesinden daha fazla vatandaşı olmasının çok büyük bir güç olduğunu ifade eden Sanlav, teknoloji üretmenin önemine dikkat çekti.