BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,32
HABER /  GÜNCEL

Hrant Dink cinayeti davasında karar üye hakimin hastalığına takıldı! Karar 26 Mart'a kaldı

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinde olduğu 6'sı tutuklu 76 sanıklı davada bugün karar bekleniyordu. Üye hakim kalp ameliyatı olunca karar ertelendi.

Abone ol

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada, üye hakimlerden birinin kalp ameliyatı nedeniyle raporlu olması nedeniyle karar çıkmadı. Duruşma karar için 26 Mart'a ertelendi. 

Cezaevinden SEGBİS ile katıldılar

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ercan Gün, Ramazan Akyürek, Muharrem Demirkale, Okan Şimşek, Veysal Şahin Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanıklardan Ali Öz, Reşat Altay, Celalettin Cerrah'ın da aralarında olduğu bazı sanıklar ile Dink Ailesi avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Üye hakim ameliyat oldu, karar çıkmadı

Duruşmada, iki tanık dinlendi. Daha sonra Mahkeme Başkanı Akın Gürlek, mahkeme heyeti üyesi hakimlerinden Ferhat Şahin'in kalp ameliyatı geçirdiğini belirterek karar çıkmayacağını söyledi. Mahkeme heyeti ara kararında şöyle denildi:

"Duruşma günü son sözlerinin alınması ile karar verileceği belirtilmişse de mahkememizde Hrant Dink dosyası olarak bilinen dosyaya üye hakimlerden en baştan beri Hakim Ferhat Şahin ile Hakim Şenol Kartal'ın çıktığı, diğer üye hakimlerimizin mahkememizde yapılan iş bölümü uyarınca diğer dosyalara çıktıkları, üye hakimlerinden Hakim Ferhat Şahin'in kalp ameliyatı geçirdiği, bu duruşmaya aynı mahkemeden çıkan Hakim Mücteba Akkaya'nın arızi (gecici) olarak duruşmaya çıktığı, duruşmanın Ferhat Şahin'in sağlık raporu nedeniyle 26 Mart'a bırakılmasına, sanıkların son sözlerinin alınarak hükmün açıklanacağının taraflara bildirilmesine hükmedildi."

Dava öncesi basın açıklaması

Dava öncesinde Hrant'ın Arkadaşları İnsiyatifi, İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısında bulunan meydanda basın açıklaması yaptı. "Hrant için adalet için" yazılı pankart açan grup adına açıklamayı insiyatif üyelerinden Bülent Aydın yaptı. Açıklamada,  "Biz Hrant için adalet için demeye devam edeceğiz"  ifadeleri kullanıldı.