BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Horozluğu bıraktı anneliğe başladı

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde bir horoz, 21 gün kuluçkaya yattıktan sonra yumurtadan çıkan civcivlere annelik yapmaya başladı.

Abone ol

Karşıyaka Mahallesi'nde 21 gün kuluçkaya yatan horozunun önce sabahları ötmeyi bıraktığını ve yem yemez hale geldiğini belirten Sultan Yergüler, "Eşim horozun ötmeyi kestiğini, yem yemez olduğunu söyledi.

Tavuklar gibi 'gurk gurk' diyerek gezdiğini ve gördüğü yumurtanın üzerine yatmaya başladığını söyledi, inanmadım. Takip ettim, baktım ki eşimin dediğinin hepsini yapıyor. Bizim bildiğimiz tavuk kuluçkaya yatar, yumurtadan civciv çıkartır" dedi.

Çevresindekilere horozdan söz ettiğinde kimsenin inanmadığını belirten Yergüler, "Biz de inanamadığımız bu durum karşısında altına 10 yumurta koyduk. 21 gün kuluçkaya yattı, sonra baktık yumurtaların bazıları çatlamış, dışı kanlanmış. Kontrol ettik, içindeki civcivlerin 8'i ölmüş, ikisi çıkmış. İki gün sonra sağ kalan iki yavrusuyla kümeste gezmeye başladı. Başkaları söylese inanmazdık, gördük inandık. Şimdi bir yaşıma daha girdim" diye konuştu.