BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,13
ALTIN 2.470,26
HABER /  SPOR

Holoskodan hayat öpücüğü

Fener ve Ankaraspor yenilgileriyle krizin eşiğine gelen Beşiktaş İnönü'de Holosko ile A.Gücü'nü devirip rahat bir nefes aldı.

Abone ol

BEŞİKTAŞ: 1-0 :A.GÜCÜ

Turkcell Süper Lig'de oynadığı son iki maçı kaybeden ve 6. sıraya kadar gerileyen Beşiktaş, zorlu Galatasaray maçı öncesi Ankaragücü'nü tek golle mağlup etti ve moral kazandı. Siyah beyazlıların golünü bu kez ilk onbirde yer alan Holosko attı.

Fenerbahçe'nin ardından Ankaraspor'a da yenilerek büyük şok

Skibbe Beşiktaş tribünlerindeydi. Taraftar Delgado'nun gönlünü aldı. Holosko futboluyla parmak ısırttı. MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ..!
yaşayan Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'in en sıkıntılı takımlarından Ankaragücü karşısında ilk yarıda çok önemli fırsatlar yakaladı. Ancak son vuruşlarda çok etkisiz kalınca uzun süre gol bulamadı. 25. dakikada Rüştü'nün kullandığı serbest vuruşta Ankaragücü defansı müdahale edemedi ve Holosko takımını öne geçirmeyi başardı. Konuk ekip de ilk yarıda kontrataklarda fırsatlar yakalarken, Murat Erdoğan ve Gökhan bu şansları kullanamadı.
İkinci yarıda Sarı lacivertlilerin bir topu direkten dönerken, maçtan 1-0 galip ayrılan Beşiktaş puanını 28'e çıkardı. Ankaragücü ise 14 puanda kaldı. Ev sahibi ekipte Galatasaray derbisi öncesi ceza sınırında bulunan Rüştü, Nobre ve Serdar Özkan karşılaşmayı kart görmeden tamamladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakika. Beşiktaş atağı sol kanattan etkili gelişti. Ekrem'in arka direğe kestiği ortaya Nobre'den önce İlkem kafayı vurarak topu uzaklaştırdı.

3. dakika. Sağ kanattan ceza sahasına sokulan Holosko sıfıra inip ortasını yaptı. Meşin yuvarlak kalenin arkasına düştü. Çek futbolcu etkili bir orta çıkartsa uygun durumda arkadaşları vardı.

8. dakika. Beşiktaş kontrolü eline almış durumda. A.Gücü daha çok kendi sahasında kapanıp hızlı ataklarla golü düşünüyor.

9. dakika. Beşiktaş orta sahada top kaybı yaptı. Sağ kanattan ceza sahasına sokulan Gökhan, soldan bindiren Murat Erdoğan'ı topla buluşturdu. Bu futbolcu çarprazdan kaleci ile karşı karşıya pozisyonda sert vurdu. Top kalenin üzerinden auta çıktı.

15. dakika. A.Gücü atağında Murat Erdoğan sol kanattan harektelndi. Bu futbolcunun ortasında Rüştü boşa çıktı, İbrahim Toraman'ın kafasından seken top ceza sahası içinde Gökhan'ın önünde kaldı. Gökhan çaprazdan sert vurdu top yandan auta çıktı.

20. dakika. Ankaragücü bir kez daha Gökhan ile uzaktan kaleyi yokladı. Sağ kanattan Cemcan ile duvar pası yapan Gökhan 25 metreden sert vurdu. Rüştü üzerine gelen meşin yuvarlağı 2 hamlede kontrol etti.

22. dakika. A.Gücü atağı sağ kanattan tehlikeli gelişti. Gökhan sıfıra inerek ortasını yaptı. Mehmet Yılmaz'dan önce İbrahim Toraman ayak koyarak topu karşıladı. Ceza sahasının önüne açılan topun gelişine İbrahim Ege yatarak vurdu. Top yandan auta çıktı.

GOL... 25. dakika. Beşiktaş golü Holosko ile buldu. Rüştü'nün yarı sahasının ortasından kullandığı faul atışında top ceza sahasının önüne düştü. Nobre topu kafa ile arkaya sektirdi. A.Gücü savunmasında Tolga büyük bir hataya imza atarak kornere çelmek istediği meşin yuvarlağı Holosko'nun önüne indirdi. Holosko sol çarprazda ayak koyarak topu ters köşeden ağlara bıraktı.

Beşiktaş Holosko'nun takipciliğiyle bulduğu golle A.Gücü karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

33. dakika. Beşiktaş 2 gole çok yaklaştı. Cisse, ceza sahasına girmeden şutun attı, Nobre'ye çarpan top Delgado'nun önünde kaldı. Delgado, sağ kanattan ortasını yaptı, Serkan'ın güçlükle çıkarttığı topu savunma uzaklaştırdı.

34. dakika. Beşiktaş bu kez de Nobre ile net bir fırsattan sonuç alamadı. Sol kanattan Ekrem sıfıra inip ortasını yaptı. Savunmadan seken topu altıpas içinde önünde bulan Nobre zoru başarıp meşin yuvarlağı kalenin üzerinden dışarı attı.

37. dakika. Beşiktaş bir kez daha gole Nobre ile yaklaştı. Sağ kanattan Delgado'nun ortasına penaltı noktası üzerinde Nobre yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak ters taraftan direği sıyırıp auta çıktı.

40. dakika. İlk yarıda son 5 dakika. Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü sürerken üst üste kaçan inanılmaz gol fırsatları var.

45. dakika. Maçta normal süre tamamlandı. 1 dakika uzatma oynanacak.

Uzatmada başka gol olmadı. Beşiktaş ilk 45 dakikayı A.Gücü karşısında 1-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

47. dakika. Beşiktaş atağında ceza sahası önünde A.Gücü savunması topu sektirdi. Araya giren Holosko ayak koydu. Top Kaleci Serkan'ın ellerinde kalırken yan hakem Slovak oyuncunun rakibine faul yaptığını belirledi...

48. dakika. Beşiktaş atağı sağdan gelişti. Holosko çarprazdan kale sahasına ortasını yaptı. Nobre altıpas içinde topa yükselirken Kaleci Serkan'a faul yaptı.

50. dakika A.Gücü'nde Murat Duruer yerini Metin'e bıraktı.

52. dakika. A.Gücü Beşiktaş yarı sahasının sağından Murat Erdoğan ile serbest vuruşu kullandı. Ceza sahasına gönderdiği uzun topu Gökhan Zan kafa ile uzaklaştırdı.

55. dakika. A.Gücü'nde İlkem sarı kart gördü.

58. dakika. Beşiktaş 2. gole Nobre ile çok yaklaştı. Ceza sahasına Delgado topu havalandırdı. Altıpas üzerinde Nobre zor pozisyonda kafayı dokundu. Kaleci Serkan ağlara gitmekte olan meşin yuvarlağı harika bir refleks ile son anda çeldi. Boşta kalan topu Serkan atik davranarak kapanarak kontrol etti.

60. dakika. Maçta son yarım saatlik dilime girildi. Beşiktaş'ın A.Gücü karşısında 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor.

63. dakika. Beşiktaş Cisse ile gole yaklaştı. Ceza sahasına topla sokulan Cisse, kaleyi gördüğü anda sert vurdu. Serkan iyi uzanarak golü çıkarttı.

65. dakika. A.Gücü'nde İlkem yerini Chaabani'ye bıraktı.

67. dakika. Beşiktaş atağınca ceza sahası dışında topla buluşan Cisse sert bir şut çıkarttı. Köşeye giden meşin yuvarlağı Kaleci Serkan iyi uzanarak iki hamlede kontrol etti.

71. dakika. Sağdan gelişen atakta Delgado pasını ceza sahasının önündeki Nobre'ye bıraktı. Nobre dönerek sürpriz bir şut çıkarttı. Serkan üzerine gelen sert topu 2 hamlede kontrol etti.

73. dakika. Beşiktaş'ta Serdar Özkan yerini Bobo'ya bıraktı.

75. dakika. Maçta son 15 dakika. Beşiktaş'ın üstünlüğü devam ederken A.Gücü'nün beraberlik golü için etkisiz atakları var.

77. dakika. Beşiktaş'ta Ali Tandoğan yerini Seriç'e bıraktı.

78. dakika. Beşiktaş rakip yarı sahanın ortalarından kazanılan serbest vuruşu Delgado ile kullandı. Kale sahasına inen topu Serkan yumrukla çıkartırken Nobre rakibine faul yaptı.

79. dakika. A.Gücü'nde Murat Erdoğan yerini Iglesias'a bıraktı.

83. dakika. A.Gücü kontra atakta Gökhan ile gole yaklaştı. Soldan gelişen atakta İbrahim Ege ceza sahası önündeki Iglesias'ı gördü. Beşiktaş savunmasının dengesiz yakalandığı anda bu futbolcu bekletmeden sağındaki Gökhan'ı gördü. Gökhan boş pozisyonda sert vurdu. Meşin yuvarlak Rüştü'nün kapattığı köşede yan direkte patladı. Kale sahasına düşen topu savunma ayak koyarak uzaklaştırdı.

84. dakika. Beşiktaş atağı sağdan hızlı gelişti. Savunmanın arkasına sarkan Holosko çarprazdan şutunu attı. Yerden giden meşin yuvarlak ters taraftan direği sıyırıp auta çıktı.

86. dakika. Beşiktaş'ta Holosko yerini Uğur İnceman'a bıraktı.

90. dakika. Maçta normal süre tamamlandı. 3 dakika uzatma süresi oynanacak.

90+1. dakika. A.Gücü tüm hatlarıyla beraberlik golü için yükleniyor. Orta sahadan kazanılan serbest vuruşu Kaleci Serkan kale sahasına gönderdi. Cisse topu Iglesias'ın önünden kornere çeldi.

90+2. dakika. A.Gücü üst üste sağ kanattan köşe vuruşları kullandı. Gökhan'ın arka direğe kestiği topu Seriç sektirdi. A.Gücü'nden Metin dokunamadı. Top diğer kanattan taça kadar gitti.

90+3. dakika. Beşiktaş son dakikada ikinci golüne çok yaklaştı. Bobo'nun pasında Nobre uygun pozisyonda topu üstten auta gönderdi.

Uzatmalarda gol olmadı. Beşiktaş son anlarda büyük sıkıntı yaşadığı karşılaşmada A.Gücü'nü 1-0 mağlup ederek çok kritik bir galibiyete imza attı...

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Yunus Yıldırım, Muhittin Gürses, Kemal Yılmaz

Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, Zapotocny, Gökhan, Ali Tandoğan, Cisse, Serdar Özkan, Ekrem, Delgado, Holosko, Nobre

Ankaragücü: Serkan, Elyasa, Tolga, Gökhan, Cem, Mehmet Yılmaz, Murat Duruer, Santos, İbrahim, Murat Erdoğan, İlkem