BIST 10.159
DOLAR 32,24
EURO 35,18
ALTIN 2.483,64
HABER /  GÜNCEL

Trabzonda derin operasyon

Trabzon il merkezinde iki ayrı noktaya düzenlenen operasyonda, el bombaları ve çeşitli silahlar ele geçirildi.

Abone ol

Trabzon il merkezinde iki ayrı noktaya düzenlenen operasyonda, el bombaları ve çeşitli silahlar ele geçirildi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, yaptığı açıklamada, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kent merkezinde iki ayrı noktaya operasyon düzenlendiğini bildirdi.

Operasyonda, el bombaları ile biri kalaşnikof diğeri el yapımı 2 silah ele geçirildiğini belirten Okutan, ''Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Operasyonlar sürüyor. Operasyon savcıların bilgisi dahilinde gerçekleştiriliyor. Elde ettiğimiz tüm bilgileri ve verileri de Emniyet Genel Müdürlüğü ile paylaşıyoruz'' dedi.

Vali Okutan, operasyonla ilgili detaylı bilgi vermek için çok erken olduğunu ifade ederek, ''Operasyonu bitirmiş değiliz, birkaç nokta var. Bu noktalar henüz tamamlanmadı. Operasyonun il dışı bağlantısı da olabilir. Ek operasyonlar yapılabilir'' diye konuştu.

GÖZALTINA ALINANLARIN SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Trabzon'da düzenlenen, el bombaları ve silahların bulunduğu operasyonda gözaltına alınanların sayısı 4'e yükseldi.

Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Trabzon merkez ve Yomra ilçesinde belirlenen 5 adrese dün düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısının 4'e yükseldiği bildirildi.

Bombaların Alman menşeli savunma tipi parça tesirli olduğu, zanlıların Türkiye genelinde çeşitli illerde faaliyet yürüten organize suç örgütleriyle bağlantılı olduğu belirtildi.

Zanlıların sorgularının sürdürüldüğü, bağlantılarının araştırıldığı kaydedildi.

Operasyonda, Yomra ilçesinde toprağa gömülü halde 1 adet savunma tipi el bombası, 1 adet seyyar dipçikli Kalaşnikof tüfek ve buna ait 7.62 milimetre çapında 420 mermi, 1 tabanca ve buna ait 7.65 milimetre çapında 8 mermi ele geçirilmişti. İl merkezinde operasyon düzenlenen evlerde ''zula'' denilen bölümlere saklanmış 8 adet savunma tipi el bombası bulunmuştu.

VALİ OKUTAN: OLAYLA İLGİLİ BÜTÜN İHTİMALLERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Trabzon Valisi Nuri Okutan, el bombaları ve silahların ele geçirildiği operasyonla ilgili olarak, bütün ihtimaller göz önünde bulundurularak çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Vali Okutan, Emniyet Müdürü Feridun Boz'dan dün il merkezi ve Yomra ilçesinde düzenlenen operasyonla ilgili bilgi aldı.

Emniyet Müdürlüğü çıkışında basın mensuplarının soruları üzerine Okutan, ''Olay soruşturma aşamasında. Şimdilik bir şey söylemek için erken'' dedi.

Okutan, operasyonun Ergenekon soruşturmasıyla bağlantısı olup olmadığı yönündeki bir soruya ''Bu tür söylemler için çok erken. Olayla ilgili bütün ihtimalleri göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' yanıtını verdi.

Zanlılarla ilgili soru üzerine de Okutan, ''Yakalanan şahıslar kamu görevlisi değil. Serbest meslek mensubu'' dedi.

Okutan, zanlılarla ilgili olarak savcılığın ek süre aldığını, diğer illerle bağlantılı olarak soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.