BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,70
ALTIN 2.421,69
HABER /  GÜNCEL

İki camide korkutan yangın

İstanbul'da iki camide çıkan yangın büyük hasara yol açtı. İtfaiye yetkilileri ise şu açıklamayı yaptı...

Abone ol İstanbul’un yeni ilçelerinden Sancaktepe’deki iki camide çıkan yangın hasara yol açtı.

Eyüp Sultan Mahallesi Camili Sokak’taki Veysel Karani Camisi’nin girişinde bulunan ve kapalı olan imam odasında öğle saatlerinde yangın başladı.

Vatandaşların ihbarıyla gelen Sultanbeyli itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürülen yangında, imam odasında hasar oluştu.

Cami imamı Ahmet Sünnetçi, yangın sırasında imam odasının yanı sıra caminin de kapalı olduğunu belirterek, "Alevleri görünce itfaiyeye haber verdik. İtfaiye kısa sürede geldi ve yangını büyümeden söndürdü" dedi.

Bu olaydan kısa süre sonra aynı ilçenin Yakacık Caddesi’ndeki Hacı Akif Demirci Camisi’nin imam odasında da yangın çıktı.

İtfaiye ekiplerince söndürülen bu yangında da camları kırılan cami ile imam odasında hasar meydana geldi.
Cami imamı İsmail Yalçınkaya da sabah namazı kılındıktan sonra kapısını kilitlediği camiden ayrıldığını ifade ederek, "Öğle saatlerine doğru camiye yaklaştığımda yoğun dumanlar çıktığını görünce itfaiyeyi aradım. Camide kimse yoktu" şeklinde konuştu.

İtfaiye ve polis yetkilileri, yangınların elektrik kontağından çıktığının sanıldığını belirterek, olayla ilgili araştırmanın sürdüğünü ifade ettiler.