BIST 10.291
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,93
HABER /  DÜNYA

Bu kadın çok tehlikeli

Belçika'da önceki gün düzenlenen operasyonlar sonucunda tutuklananların sayısı 3'ten 6'ya yükseldi.

Abone ol Terör saldırısı hazırlığı tespit edilmesi üzerine gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 14 kişiden tutuklananlar arasında Fas asıllı Malika El Aroud (49), El Kaide’nin Belçika’daki beyni olarak tanımlanıyor.

2001’de Afganistan Kuzey İttifakı lideri Şah Mesud’a intihar saldırısı düzenleyen iki kişiden biri olan Abdessater Dhamane’nin eşi El Aroud, El Kaide’nin Belçika hücresini oluşturan isim olarak görülüyor.

TÜRKİYE BAĞLANTISI

El Aroud’un şu anki kocası Moez Garsallaoui’de halen Afganistan’da El Kaide için çalışıyor; Afganistan ve Pakistan’da terör eğitim kamplarını yönetiyor. Federal Savcı Johan Delmulle, Belçika’dan bu kamplara gidenlerin Türkiye üzerinden geçtiklerini belirterek, Türkiye üzerinden İran’a geçen teröristlerin varlığından da bahsetti.

Operasyonların düzenlenmesine neden olan terör eylemini düzenleyecek ismin ise Arap asıllı bir Belçikalı olan 20 yaşındaki Hicham Beyayo olduğu belirlendi. Güvenlik birimleri Beyayo’nun cennete gideceğini belirterek, ailesine ve yakınlarına veda etmek için hazırladığı bir video kasetin de operasyonlarda ele geçirildiğini açıkladı.

Eylemin olası hedefleri arasında Brüksel’de dün sona eren Avrupa Birliği’nin (AB) devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren zirvenin de yer aldığı ifade ediliyor.