BIST 10.274
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,86
HABER /  GÜNCEL

Ailesini baltayla doğradı

K.Çekmece'de vahşet. Şizofreni hastası adam ailesini baltayla parçaladı. Sonrası daha da tüyler ürperticiydi.

Abone ol Küçükçekmece'de birlikte yaşadığı ailesinin 3 ferdini balta ve bıçakla öldüren şizofren hastasının olaydan sonra evden çıkarak mahalle bakkalından sigara aldığı ortaya çıktı. Zanlı daha sonra kahvehaneye giderek kahvaltı yaptığı öğrenildi. Polis zanlıyı otomobilde simit yerken gözaltına aldı.

Cumhuriyet Mahallesi Büyük Kartopu Sokak'taki evde ailesi ile yaşayan şizofreni hastası Hasan Çolaklar (36) baltayla ailesine saldırdı. Olayda, baba Hüseyin Çolaklar (71), anne Fatma Çolaklar (65) ve ağabey Mehmet Çolaklar (45) öldü.

BAĞRMA VE DAYAK SESLERİ

Alınan bilgiye göre olay, gece saat 03:00'da Cumhuriyet Mahallesi Büyükkartopu Sokak 43 numarada bulunan apartmanın 3. katında meydana geldi. Şizofren hastası olduğu belirtilen Hasan Çolaklar(37), annesi Fatma Çolaklar (65), babası Hüseyin Çolaklar ve kendisi gibi şizofren hastası olduğu iddia edilen ağabeyi Muhammet Çolaklar'a (45) işkence yapmaya başladı. Komşularının ifadelerine göre evden dakikalarca bağırma ve dayak sesleri geldi. Daha sonra aile fertlerini balta ile parçalayan Çolaklar, kapıya gelen komşularını da içeri almadı.

SABAH OLSUN ÖYLE GİRERSİNİZ

Komşularının durumu polise bildirmesi üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Komşularının verdiği bilgiye göre polis ekipleri kapıyı çaldı ancak içerden açan olmadı. Bunun üzerine savcıdan içeri girmek için izin isteyen polislere "Sabah olsun girersiniz" şeklinde talimat geldi. Polisler sabah tekrar gelmek üzere olay yerinden ayrıldı.

CİNAYETTEN SONRA KAHVALTI

Sabah polisler gelmeden önce evden çıkan Hasan Çolaklar önce mahalle bakkalına gitti. Arabasını yol üzerine park eden Çolaklar, içeri girerek bir paket sigara aldı. Bu sırada kendisine "yolu neden kapatıyorsun?" diyen başka bir sürücüye bağıran Çolaklar arabasına binerek kahveye gitti. Çolaklar'oın çok sinirli olduğunu belirten bakkal Yüksel Özkan, "Dengesiz olduğunu biliyordum. Çok sinirli olduğunu fark ettim. O yüzden sigarasını verdim ve gitmesini bekledim." dedi. Yoldan kahvaltılık malzeme alan Çolaklar önce kahveye gitti sonrada evinin önüne gelerek otomobilinin içinde oturmaya başladı. Bu sırada tekrar eve gelen polis ekipleri evdeki korkunç olayla karşılaştı.  

ÜNİVERSİTE MEZUNU

Küçükçekmece'de cinnet getirerek anne, baba ve ağabeyini balta ile keserek öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan şizofreni hastasının, üniversite mezunu olduğu ve tedavi gördüğü hastaneden kısa süre önce çıktığı belirlendi.

OTOMOBİLİNDE İÇKİ İÇERKEN BULUNDU

Bu arada, Hasan Çolaklar'ın olayın ardından evin önüne park edilen kendisine ait 34 ZC 182 plakalı otomobilinde içki içerken bulunduğu ve gözaltına alınmamak için direndiği, ancak polislerce etkisiz hale getirildiği belirtildi.

POLİS GECE GELMİŞ AMA ARAMA İZMİ OLMADIĞI İÇİN GERİ DÖNMÜŞ

Mahalle sakinleri, Hasan Çolaklar'ın anne ve babasını zaman zaman dövdüğünü ifade ederek, gece saatlerinde evden gelen gürültüler üzerine aradıkları polislerin, olay yerine geldiğini, ancak savcılıktan arama izni olmadığı için eve giremeyerek ayrıldıklarını anlattı.

POLİSLERE DENİZLİ'DEN YENİ GELDİM CEVABI

Sabah saatlerinde yeniden aradıkları polislerin tekrar aynı adrese geldiğini kaydeden mahalle sakinleri, otomobilinde gözaltına alınmak istenen Hasan Çolaklar'ın polislere ''Beni niye gözaltına alıyorsunuz? Denizli'den yeni geldim'' diyerek direndiğini, ancak gözaltına alınmaktan kurtulamadığını, daha sonra girilen evde de cesetlerle karşılaşıldığını söyledi.

EMLAKÇILIK YAPIYORDU

Üniversite mezunu olan Çolaklar'ın oturdukları binanın girişindeki dükkanda emlakçılık yaptığını belirten mahalle sakinleri, düzgün giyimli olan bu kişinin kendilerine karşı da saygılı olduğunu anlattı.

DAİRELERİ SATIP PARALARI YEMİŞ

Geçen yaz ikinci evliliğini yapan Çolaklar'ın eşinin bir süredir ortada görünmediğini bildiren mahalle sakinleri, Çolaklar'ın bir süre önce kendilerine ait apartmandaki 3 daireyi satıp parasını harcadığı için sinirli olduğunu da savundu.

AĞABEY İLE ANNENİN AKIL SAĞLIĞI BOZUK

Öldürülen anne Fatma Çolaklar ile bir süre önce oturduğu binanın 3. katındaki daireden düşerek ayağını kıran oğlu Muhammet Çolaklar'ın da akıl sağlığının yerinde olmadığı, şüpheli Hasan Çolaklar'ın da şizofreni hastası olduğu için tedavi gördüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden kısa süre önce çıktığı öğrenildi.

Öte yandan, arama izni olmadığı için polisin gece giremediği evden müzik sesi duyulduğu ifade edildi.