BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.411,12
HABER /  SPOR

Trabzonspora şok yenilgi

Trabzonpor, Bursaspor deplasmanında son uzatmalarda yediği golle mağlup olarak zirveyi averajla Sivasspor'a kaptırdı.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de Bursapor sahasında konuk ettiği Trabzon'u uzatmalarda Sercan Yıldırım'ın attığı golle 2-1 mağlup ederek Bordo-Mavili ekibi zirveden indirdi..

Konuk Trabzonspor ise Bursaspor'un baskısı nedeniyle ilk yarıda oyun kurmada ciddi sıkıntı yaşadı. Bordo-mavili takım, Bursaspor'un presini kendi alanından çıkardığı uzun paslarla aşmaya çalıştı. Trabzonspor, ilk yarıda Umut ve Gökhan ile 3 net pozisyondan yararlanamadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya Bursaspor başladı... İki ekibe de başarılar...

1. dakika. Bursaspor atağında Veli sağ kanattan Romaschenko'ya doğru bir arapası attı ama pası biraz hızlı gitti. Top Sylva'nın kontrolünde..

2. dakika. Trabzonspor atağı etkili gelişti. Sağ kanattan ceza sahasına gönderilen ortayı arka direkte kontrol eden Umut ayağının dışıyla vuruşunu yaptı. Ivankov üzerine gelen topa kapanarak sahip oldu.

4. dakika. Gökhan Ünal, Selçuk ile verkaça girdi.. Ceza alanı içinde bu kez Gökhan pasını Selçuk'a aktarmak istedi ama Ömer'in kontrolünde top Ivankov'da..

6. dakika. Tayfun Cora sarı kart gördü.. Trabzonsporlu futbolcu boynundaki kolyesi yüzünden kartla cezalandırıldı.

9. dakika. Trabzonspor yarı sahasından uzun topla çıktı. Selçuk İnan'ın pasını sol çarprazda iyi kontrol eden Gökhan Ünal ceza sahasına sokulmak isterken kademede Ömer son anda yatarak rakibinin ayağından topu söküp aldı.

10. dakika. Bursaspor sağ kanattan gelişen atakta Trabzon kalesinde etkili oldu. Ömer'in uzun kullandığı taç atışında ceza sahası içinde topla buluşan Volkan Şen dönüp şutunu attı. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıtı.

13. dakika. Bursaspor Gökhan Güleç ile gole yaklaştı. Sağ kanattan rakip yarı sahaya hızlı geçen Bursaspor'da Romashchenko, soldan bindiren Gökhan'ı  derin pasla buluşturdu. Çarprazdan ceza sahasına sokulan Gökhan sert bir şut çıkarttı. Hüseyin'in kafayı dokunduğu meşin yuvarlak ters kanattan direğin dibinden kornere çıktı. Köşe vuruşundan sonuç gelmedi.

15. dakika. Trabzonspor atağında Yattara sol kanatta topla hareketlendi. Rakibinin üzerinden topu aşırttıığı anda yerde kaldı. Hakem ise devam dedi.

17. dakika. Selçuk İnan orta alanın sağ bölgesinden ceza alanına ortasını yaptı.. Melo savunmasına yardım etti ve topu uzaklaştırdı..

18. dakika. Bursaspor sol kanattan atak geliştirmek istedi ama bu kez Umut savunmasına yardım etti ve rakibinin pozisyonunu bozdu..

19. dakika. Volkan sol kanattan ceza alanına sokuldu.. Sıfır noktasına inmek isterken Song ile girdiği mücadelele yerde kaldı. Hakem kale atışına karar verdi..

21. dakika. Trabzonspor Yattara ile kontratağa çıktı.. 4'e 3 yakaladılar ama Bursaspor savunması geri döndü.. Yattara da biraz ağır hareket etti.. Trabzonspor top çeviriyor..

22. dakika. Tayfun'un sağ kanattan ortasına Serkan Balcı ve Veli yükseldi. Serkan topa vurmayı başardı ama etkisiz bir şut.. Kale atışı

23. dakika. Gökhan Ünal kendisine atılan arapasına hareketlendi. Ceza alanı içindeki top biraz hızlı. Ivankov yerini terketti ve Gökhan'ın son anda dokunduğu meşin yuvarlak kalecinin ellerinde kaldı.

25. dakika. Bursaspor atağı sol kanattan hızlı gelişti. Yenal'ın ceza sahasına gönderdiği ortaya Ömer hareketlenip kafayı Sylva'dan önce vurduğu anda yan hakemin ofsayt bayrağı kalktı.

28. dakika. Karşılaşmanın bu bölümlerinde Bursaspor rakip yarı sahada daha çok görünmeye başladı.

29. dakika. Trabzonspor atağı sağdan hızlı gelişti. Yattara ceza sahasına ortasını kesti. Umut, tek dokunuşla ceza sahasına sokulan Serkan Balcı'yı düşündü. Top hızlı olunca Serkan bu topu ortaya çeviremedi.

30. dakika. Karşılaşmada 0-0'lık eşitlik sürüyor. Trabzon bu kez sol kanadı etkili kullandı. Gökhan Ünal ceza sahasına çarprazdan girmek istediği anda Bursa savunmasında İbrahim yatarak topu son bir dokunuşla kornere çeldi.

32. dakika. Maçın tempo kazandığı anlar. Bursaspor soldan Melo ile Trabzon kalesine etkili indi. Ceza sahasına giren Melo, Giray'dan sıyrılıp sıfırdan kale sahasına ortasını çevirdi. Ön direkte Sylva kapanarak topa sahip oldu.

33. dakika. Bursaspor bir kez daha sol kanattan etkili geldi. Yenal çarprazdan ceza sahasına yerden ortasını yaptı. Penaltı noktası üzerinde Cale, Gökhan Güleç'ten önce ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

GOL... 34. dakika. Bursaspor golü Gökhan Güleç ile buldu... Romashchenko'nun pasında ceza sahası önünde topla buluşan Gökhan Güleç, Giray'dan sıyrıldığı anda sert bir şut çıkarttı. Yerden seken top köşeye gitti. Sylva'nın bakışları arasında meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Bursaspor Gökhan Güleç ile Trabzonspor karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı...

36. dakika. Melo sol kanattan ceza alanına yerden bir orta yaptı ama etkisiz bir orta.. Top Sylva'nın kucağında..

38. dakika. Trabzonspor beraberlik golü için Bursaspor kalesine yüklenmeye başladı. Cale orta sahadan aldığı topla ceza sahasına süratle sokulup Gökhan Ünal'a ara pasını bıraktı. Pas hızlı olunca Gökhan bu topa hareketlenmedi.

39. dakika. Bursaspor atağı sağ kanattan hızlı gelişti. Veli çarprazdan kaleye sürpriz bir şut çıkarttı. Sylva köşeden yükselip topu kolaylıkla kontrol etti.

40. dakika. İlk yarı için son 5 dakika. Bursaspor'un 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor. Trabzonspor iyi kapanan Bursa savunmasını aşmakta ve pozisyon üretmekte büyük zorluk yaşıyor.

41. dakika. Trabzonspor'da Tayfun Cora yerini Colman'a bıraktı.

42. dakika. Trabzonspor beraberlik golüne Umut Bulut ile çok yaklaştı. Sağ kanattan sıfıra inen Yattara kale sahasına ortasını yaptı. Ön direkte iyi yükselen Umut kafayı dokundu. Yerden seken meşin yuvarlak uzak köşede direğin içine vurarak geri döndü. Umut bir kez daha önünde kalan meşin yuvarlağı iyi kontrol edemeyince seken topu İvankov yatarak kontrol etti.

44. dakika. Trabzon'un gol için baskısı var. Sağdan kazanılan serbest vuruşu Yattara kale sahasına kesti. İbrahim son anda kafayı vurarak kornere gönderdi.

45. dakika. Trabzon'da Yattara sağ kanattan köşe vuruşunu kullandı. Ön direkte Song yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

İlk yarıda normal süre tamamlandı. 1 dakika uzatma oynanacak.

İlk yarıda başka gol olmadı. İlk 45 dakikayı Bursaspor Trabzon karşısında 1-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

2. yarıya Trabzonspor başladı...

47. dakika. Trabzonspor sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu paslaşarak kullandı. Song'un dokunduğu topla sıfıra kadar inen Yattara ortasını yaptı. Volkan'a çarpan topu Melo kontrol ederek uzaklaştırdı.

49. dakika. Song yarı sahasından aldığı topla rakip alana geçip pasını Yattara'ya bıraktı. Gineli futbolcunun ceza sahası önündeki Gökhan'a gönderdiği topu bu futbolcu soldan hareketlenen Umut'a aktarmak istedi. Savunmadan seken top bir kez daha Gökhan'ın önünde kaldı. Golcü futbolcunun ayak koymak istediği topu savunma araya girerek uzaklaştırdı.

51. dakika. Bursaspor bu yarıya temkinli başladı. Yeşil-Beyazlı ekip kendi yarı sahasına kapanmış durumda. Trabzonspor'un ileri ataklarında ileri gönderilen her top bu ana kadar duvara çarpmış gibi geri dönmeye başladı.

53. dakika. Trabzonspor atağı sol kanattan etkili gelişti. Savunmasından ileri çıkan Song, Cale'ye pasını bıraktı. Cale çarprazdan ceza sahasına sokulmak isterken Volkan'ın müdahalesiyle yerde kaldı.

54. dakika. Tehlikeli noktadan serbest vuruşu Yattara kullandı. Bu futbolcunun ortası Melo'ya çarparak sol kanattan kornere çıktı. Köşe vuruşundan sonuç gelmedi.

56. dakika. Trabzonspor tüm hatlarıyla Bursaspor yarı sahasına yerleşmiş durumda. Bordo-Mavili ekibin ataklarında ev sahibi ekip savunmasında bu ana kadar iyi kapandı.

58. dakika. Trabzon yarı sahasından çıkarken pas hatası yaptı. Sol çarprazdan topu alan Gökhan Güleç ceza sahasına sokulmak isterken Selçuk İnan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem tehlikeli noktadan serbest vuruşu Bursa'ya verdi.

Topun gerisine geçen Bekir Ozan arka direğe etkili bir orta kesti. Savunmasından ileri çıkan Mustafa Sarp'ın başının üzerinden geçen meşin yuvarlak direğin az farkla yanından auta çıktı. Mustafa kafayı dokunsa Bursaspor'un 2. golü bulacaktı.

60. dakika. Karşılaşmada son yarım saatlik dilime girildi. Bursaspor'un 1-0'lık üstünlüğü sürerken Trabzonspor'un pozisyon üretemeyen etkisiz  bir baskısı var.

62. dakika. Trabzonspor Colman ile kaleyi yokladı. Hüseyin'in pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Arjantinli futbolcu önünü boşalttığı anda sert bir şut çıkarttı. Kaleci Ivankov üzerine gelen meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

64. dakika.Trabzonspor'da Giray yerini Barış Memiş'e bıraktı.

65. dakika. Bursaspor kendi yarı sahasında yerde kalan Melo'ya verilen faulü çabuk kullandı. Mustafa Sarp'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Gökhan Güleç bekletmeden ceza sahasına hareketlenen Romashchenko'yu gördü. Bu futbolcu çarprazdan kaleye sokulup önünü boşaltıp yerden şutunu attı. Meşin yuvarlak direğin az farkla yanından auta çıktı.

66. dakika. Bursaspor kontra ataklarda Trabzon kalesine etkili gelmeye başladı. Ceza sahası dışında bomboş pozisyonda topla buluşan Romashchenko şutunu attı. Yerden seken topu Sylva kapanarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

68.  dakika. Bursaspor'da Romashchenko yerini Emrah'a bıraktı.

70. dakika. Maçta son 20 dakika oynanıyor. Trabzonspor'un beraberlik golü için atakları sıkladı. Sağdan kullanılan köşe vuruşunda top ceza sahası önündeki Barış'a geldi. Genç futbolcu boş pozisyonda yerden kaleyi düşündü. Meşin yuvarlak savunmadan döndü.

72. dakika. Bursaspor yarı sahasından hızlı çıktı. Bekir Ozan'ın savunmanın arkasına bıraktığı pasa Gökhan Güleç hareketlendi. Pas hızlı olunca Sylva çıkarak bu topu kontrol etti.

74. dakika. Bursaspor'da Bekir Ozan yerini Serdar Aziz'e bıraktı.

75.  dakika. Trabzonspor beraberlik golüne Yattara ile yaklaştı. Sol çarprazdan ceza sahasına sokulan Yattara sert bir şut çıkarttı. Bursa savunmasından Volkan Şen'e çarpan meşin yuvarlak Kaleci Ivankov'u kontrapiyde bıraktı. Meşin yuvarlak yan direği sıyırıp kornere çıktı.

GOL...79. dakika. Trabzonspor beraberlik golünü Umut Bulut ile buldu. Sol kanattan hızlı gelişen atakta Gökhan Ünal sıfıra inip zor pozisyonda kale sahasına pasını çevirdi. Ön direkte Umut Bulut ayak koyup meşin yuvarlağı Ivankov'un sağından Bursa ağlarına bıraktı.

Trabzonspor Umut Bulut ile Bursaspor deplasmanında skoru 1-1 yaptı.

80. dakika. Trabzonspor'da Serkan Balcı sarı kart gördü.

82. dakika. Trabzonspor bu kez üstünlük golü için rakip kaleye yükleniyor. Sol kanatta sıfıra inen Colman kale sahasına pasını çıkarttı. Ön direkte Selçuk yatarak topa ayak koydu. Meşin yuvarlak savundan geri döndü.

83. dakika. Bursaspor'da Volkan Şen yerini Sercan'a bıraktı.

84. dakika. Trabzon atağı sol kanattan etkili gelişti. Yattara ceza sahasına etkili bir orta kesti. Umut Bulut'u aşan topu Kaleci Ivanko çıkarak iki hamlede kontrol etti.

85. dakika. Bordo-Mavili ekipte Yattara uzaktan şansını denedi. Sol çarprazdan ceza sahasına sokulan Gineli yıldız yerden sert vurdu. Ivankov kapanarak topu kontrol etti.

88. dakika. Trabzonspor'da Yattara yerini Isaac'a bıraktı.

88. dakika. Umut Bulut topla ceza sahasına sokulup şutunu attı. Savunmadan sekip yükseklik kazanan meşin yuvarlağa hareketlenen Isaac için ofsayt bayrağı kalktı.

90. dakika. Maçta normal süre tamamlandı. 4 dakika uzatma oynanacak.

GOL... 90+1. dakika. Bursaspor 2. golü Sercan Yıldırım ile buldu. Trabzon savunmasında büyük hata. Bordo-Mavili ekipte savunma ofsayt diye durakladığı anda Sercan bir anda kaleci Sylva ile karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı yerden ağlara bıraktı.

Bursaspor Sercan'ın golüye Trabzon karşısında 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

90+2. dakika. Trabzonspor atağında Umut Bulut topu ağlara bıraktığı anda yan hakemin ofsayt bayrağı kalktı. Umut hakemin kararına itiraz edince sarı kartı gördü.

Uzatmalarda başka gol olmadı. Bursaspor, Trabzonspor'u 2-1 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Stat: Bursa Atatürk
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Cemal Bingül, Hakan Yemişken

Bursaspor: Ivankov 6, Veli 5, Ömer 7, İbrahim 5, Bekir Ozan 5 (Dk. 74 Serdar Aziz 4), Mustafa Sarp 6, Yenal 5, Fabricio Melo 6, Gökhan Güleç 8, Romaschenko 7 (Dk. 67 Emrah Kiraz 4), Volkan Şen 6 (Dk. 83 Sercan Yıldırım 6)

Trabzonspor: Sylva 4, Tayfun Cora 4 (Dk. 42 Colman 5), Song 6, Giray 5 (Dk. 64 Barış Memiş 6), Cale 4, Hüseyin Çimşir 6, Selçuk İnan 4, Serkan 6, İbrahim Yattara 5 (Dk. 88 Isaac ?), Umut 6, Gökhan Ünal 6

Goller: Dk. 35 Gökhan Güleç, Dk. 90 Sercan Yıldırım (Bursaspor), Dk. 79 Umut Bulut (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 07 Tayfun Cora, Dk. 81 Serkan (Trabzonspor)