BIST 10.159
DOLAR 32,11
EURO 35,15
ALTIN 2.468,93
HABER /  DÜNYA

Talabani DTPyi Bağdata çağırdı

Talabani, Kuzey Irak'a giden ve Barzani ile görüşen DTP heyeti ile Süleymaniye yerine Bağdat'ta görüşmeyi kabul etti.

Abone ol

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin, bugün Kuzey Irak Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani ile Barzan köyünde görüşen Demokrat Toplum Partisi (DTP) kurmaylarını, yarınki görüşme için Bağdat'a çağırdığı bildirildi.

Süleymaniye'de gerçekleşmesi öngörülen ziyaretin, Talabani'nin yoğun programı nedeniyle bu akşam saatlerinde başkent Bağdat'a dönmesi üzerine değiştirildiği öğrenildi. Devlet Başkanlığı Sarayı'ndan alınan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Talabani'nin yoğun programı nedeniyle akşam saatlerinde başkent Bağdat'a geldiği, bu nedenle DTP'lilerle olan programını da Bağdat'ta gerçekleştireceği belirtildi.

Dün aralarında eşbaşkanlar Ahmet Türk ve Emine Ayna'nın da yer aldığı 5 kişilik DTP heyeti Kuzey Irak'a gelmiş, bugün de Barzan'da Kürt lider Mesut Barzani ile bir araya gelmişti.

Toplantı öncesi Mesud Barzani'nin 1979 yılında ölen babası Molla Mustafa Barzani ile ağabeyi İdris Barzani'nin "Barzan" kasabasındaki mezarını ziyaret eden DTP heyeti, bunun ardından gerçekleşen toplantıda, Kürt yönetimi liderine Türkiye'deki Kürt sorunu ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü PKK kamplarına yönelik düzenlediği sınır ötesi hava harekatını sonlandırması yönünde öneri sunmuştu.

DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, İHA'ya yaptığı açıklamada, yarın sabah tarifeli uçakla Erbil'den Bağdat'ta geçeceklerini açıkladı. Toplantının yeri ve zamanı ise tam olarak belirtilmiyor.