BIST 9.767
DOLAR 32,59
EURO 35,02
ALTIN 2.457,43
HABER /  GÜNCEL

Hızlı tren kazasıyla ilgili flaş gelişme bürokratlar da...

Ankara'da 9 kişinin hayatını kaybettiği hızlı tren kazasına yönelik soruşturma bürokratları da kapsayacak şekilde genişletildi. 3 TCDD bürokratı şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Abone ol

ANKARA'daki Marşandiz istasyonunda hızlı trenin klavuz trene çarpması sonucu 3'ü makinist 9 kişi hayatını kaybetmişti. Kazaya yönelik soruşturma bürokratları da kapsayacak şekilde genişletildi. Hızlı tren kazası soruşturması kapsamında daha önce 3 TCDD görevlisi tutuklanmıştı.

3 BÜROKRAT ŞÜPHELİ İFADE VERDİ... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ihmal iddialarıyla ilgili bürokratları da soruşturmaya dahil etti. Aralarında Gar Müdür Yardımcısının da bulunduğu 3 bürokrat şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

FETÖ BAĞLANTISI ARAŞTIRILACAK... Ayrıca FETÖ üyeliği şüpheleri de araştırılıyor. Herhangi bir örgüt bağlantısının tespit edilmesi halinde doğrudan gözaltı tedbirinin uygulanması gündeme gelecek.

Tutuklanan harekat memuru Sinan Y. ifadesinde "Hat 1'den gitmesi gereken hızlı tren hat 2'ye geçti. Makasçı hat değişikliğine ilişkin bana bilgi vermedi. 9 Aralık'tan sonra tren sevki tamamen makasçıya bırakıldı" iddiasında bulunmuştu.