BIST 9.700
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.430,07
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Ekrem İmamoğlu hakkında FETÖ soruşturması mı var? Bomba iddia

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan ettiği Beylikdüzü Belediye Başkanı Emrem İmamoğlu hakkında FETÖ soruşturması olduğu iddia edildi.

Abone ol

MART 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ekrem İmamoğlu hakkında FETÖ üyeliği iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü iddia edildi. Akit gazetesinin haberine göre, İmamoğlu'nun 2016'dan bu yana FETÖ şüphelisi olduğu ortaya çıktı.

HASAN BASRİ AKIN'IN SUÇ DUYURUSU... İmamoğlu hakkındaki soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütüldüğü öğrenildi. İmamoğlu hakkındaki FETÖ soruşturmasının, örgütün "Belediyeler İmamı" olan firari Erkan Karaarslan'ın E Yöntem A.Ş. isimli şirketine yüklü ihaleler verdiği iddialarını da içeren Hasan Basri Akın'ın suç duyurusu üzerine başlatıldığı belirtildi.

BÜYÜKÇEKMECE BAŞLATTI, İSTANBUL'A DEVRETTİ... Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan ve yetkisizlik kararı ile İstanbul Başsavcılığı'na gönderilen soruşturma dosyasının, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yürütüldüğü öğrenildi.  

SAVCILIK YAZISINDA NE DİYOR?.. Ulaşılan bir belgede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Büyükçekmece 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 12 Ekim 2017 gün ve 2016/506 esas sayılı bir yazına karşılık cevap yazısında şu ifadeler kullanılıyor: "İlgili sayılı yazınız uyarınca, Ekrem İmamoğlu hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne üye olma suçundan savcılığımızın 2016/140360 sırasına kayıtlı olarak soruşturma yürütüldüğü kayıtlarımız tetkikinden anlaşılmıştır."

SORŞUTURMA DOSYASI HALEN AÇIK... İmamoğlu hakkında söz konusu yazıda bahsi geçen soruşturma dosyasının halen açık olduğu, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda devam ettiği kaydedildi. Şikâyetçi Hasan Basri Akın tarafından savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevine geldiği 2014 yılından itibaren FETÖ'cü Erkan Karaarslan'a Beylikdüzü Belediyesi'nden danışmanlık ve eğitim hizmeti alım işi adı altında sürekli iş verdiğini ve bu durumun Karaarslan'ın FETÖ bağlantısının basında yer aldığı Eylül 2016'ya kadar sürdüğü ifade edildi.   

15 TEMMUZ VE GEZİ OLAYLARINA İLİŞKİN İDDİALAR DA VAR... Ulaşılan iki belgenin birinde Beylikdüzü Belediyesi'nin E-Yöntem firmasına 26 Mayıs 2016'da 1 milyon 809 bin liralık, diğer belgede ise 9 Mayıs 2016'da ise 346 bin 666 liralık Eğitim ile Yazılım Destek ihaleleri verdiği görülüyor. Soruşturma kapsamında ayrıca Ekrem İmamoğlu hakkında 15 Temmuz ve Gezi kalkışmasına ilişkin bazı iddiaların da araştırıldığı öğrenildi.

BELEDİYELER İMAMIYLA YAN YAN... Ekrem İmamoğlu ile Erkan Karaarslan'ın samimiyeti sosyal medya hesaplarına da yansıdı. Karaarslan 29 Ağustos 2014'te İmamoğlu ile fotoğrafını paylaşıp, "Sayın Ekrem İmamoğlu ile cuma akşamı bütçe, performans, iç kontrol konulu toplantıları Beylikdüzü'nde sürdürüyoruz" mesajı yazdı. Karaaslan 7 Haziran 2014'te ise "Başkanım köprüyü geçtik yoldayız" mesajı attı.