BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,72
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması "30 katlı bina istemiyoruz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşümle ilgili açıklama yaptı. Üsküdar, Gaziosmanpaşa ve 3. havalimanı için projelerinin olduğunu söyleyen Kurum, "Gecekondu yerine 30 katlı bina istemiyoruz" dedi.

Abone ol

ANKARA'da Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'na Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı. Kentsel dönüşümüm kaçınılmaz olduğunu belirten Kurum bu kapsamda şu ana kadar 662 bin bağımsız bölümün dönüşüm kapsamına alındığını ifade etti.

Bugüne kadar kentsel dönüşüm projelerinde kredi desteği olmak üzere 8,5 milyar TL kaynak aktarıldığını belirten Kurum, "Gelecek 20 yılda 6 milyon 700 bağımsız bölümün dönüşmesi gerekiyor. Bizim hedefimiz bakanlık olarak yılda 300 bin konutu dönüştürmek" dedi.

30 KATLI BİNA İSTEMİYORUZ
Bakan Kurum kentsel dönüşümle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Gecekondu yerine 30 katlı bina istemiyoruz, buna da müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşın içerisinde olduğu değer esaslı projeler. Asıl olan depremden vatandaşımızın en az zararı görmesidir"

YENİ HAVALİMANI YANINDA PROJELEMERİMİZ VAR
İstanbul’da dönüşümde çok büyük yol katettiklerine dikkat çeken Bakan Kurum, sözlerini şöyle bitirdi:  "Gaziosmanpaşa’da dönüşüm projelerimiz var. Bakanlık olarak bin 500, 2 bin konutun dönüşümüne gireceğiz. Üsküdar'da yine bir projemiz var. Rezerv olarak 3. havalimanının yanında 7 bin bağımsız bölüm üreteceğiz. Enerjiyi ve zamanı verimli kullanmak adına havalimanı yanında projelerimiz olacak. Böylece İstanbul’da bu tip projelerle kentsel dönüşüme hız vereceğiz. ilimizde bunu görüyor olacağız” ifadelerini kullandı.