BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Hırvatlar Panzerleri ezdi

Euro 2008 B Grubu'nda ilk maçlarını galip tamamlayan iki ekibin mücadelesinde Hırvatlar, Almanya'yı devirdi...

Abone ol

ALMANYA: 1-2 :HIRVATİSTAN 

Almanya'ya Hırvatistan şoku yaşadı! B Grubunun iki iddailı ekibini karşı karşıya getiren maçta tam anlamıyla Hırvatistan kasırgası vardı. Biliç'in öğrencileri müthiş bir oyun sergiledikleri müsabakadan 2-1 galip ayrılarak guruptaki ikinci galibiyetine imza attı.

Maça Hırvatistan çok hızlı başladı. ilk 20 dakikada rakip kalede çok fazla gözüken Hırvatistan aradığı golü 24. dakikada Srna ile bulurken devreye de 1-0'lık sonuçla gidildi. İkinci yarıya oyuncu değişikliğyle başlayan Almanya'nın baskılı girmei beklenirken, oyunun hakimi yine Hırvatistan oldu. 63.Dakikada kaleci Lehmann'ın hatısını iyi değerlendiren Oliç farkı ikiye çıkarttı. Maçın bundan sonraki bölümlerinde Almanya farkı azaltmak için rakip kaleye daha fazla giderken 79. dakikada Podolski'nin golü farkı ikiye indirdi.

Karşılaşmanın son dakikaları büyük bir heyecan içerisinde geçerken, Hırvatlar avantajlarını korumasını bildi ve maç 2-1 sona erdi.

Bu sonucun ardından Hırvatistan puanını 6'ya çıkartırken, Almanya 3 paunda kaldı.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ

GOL.. 24. dakika. Hırvatistan golü Srna ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasına gönderilen topu iyi takip eden Srna kale sahasına ayak koyarak Alman ağlarını havalandırdı.


GOL... 62. dakika. Hırvatistan 2. golü Oliç ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Rakitic ceza sahasına ortasını yaptı. Savunmaya çarpan top kaleye yöneldi. Lehmann büyük bir hataya imza atarak yan direkten seken topu kontrol edemedi. Altıpas içinde boşta kalan meşin yuvarlağı Oliç boş kaleye yuvarladı.


GOL..79. dakika. Almanya golü Podolski ile buldu. Sol kanattan ceza sahasına ortalanan topu Klose kafa ile indirdi. Podolski topun gelişine voleyi vurarak Hırvat ağlarını havalandırdı.

HIRVATİSTAN: 1-Stipe Pletikosa; 5-Vedran Corluka, 4-Robert Kovac, 3-Josip Simunic, 22-Danijel Pranjic; 11-Darijo Srna, 10-Niko Kovac, 14-Luka Modric, 19-Niko Kranjcar; 7-Ivan Rakitic, 18-Ivica Olic

ALMANYA: 1-Jens Lehmann; 16-Philipp Lahm, 17-Per Mertesacker, 21-Christoph Metzelder, 2-Marcell Jansen; 4-Clemens Fritz, 8-Torsten Frings, 13-Michael Ballack, 20-Lukas Podolski; 11-Miroslav Klose, 9-Mario Gomez