BIST 10.851
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.446,59
HABER /  POLİTİKA

Gülden iç çekişme uyarısı

Gül, ülke enerjisinin böyle bir dönemde kıran kırana iç çekişmelerle harcanmaması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini belirterek, ülke enerjisinin böyle bir dönemde kıran kırana iç çekişmelerle harcanmaması gerektiğini söyledi.

Gül, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın TBMM Başkanvekilleri ve Meclis'teki siyasi partilerin grup başkan vekilleriyle yaptığı toplantıyı hatırlatarak, "siyasetteki gelişmeleri nasıl değerlendirdiği"nin sorusunu cevaplandırdı.

"Türkiye, enerjisini kıran kırana iç çekişmelerle harcamamalı. Hele hele böyle bir dönemde bunu hiç yapmamalı" diyen Gül, küreselleşmiş dünyadaki gelişmeleri herkesin gördüğünü, Türkiye'nin risk primini yükseltmenin Türkiye'ye maliyetinin ne olduğunu herkesin görmesi gerektiğini kaydetti.

Kritik bir dönemden geçtiklerini ifade eden Abdullah Gül, "Üstüne üstlük, Türkiye terörle de mücadele ediyor. Türkiye'nin tüm kurumlarının güçlü olması gerek. Tersi olursa geçmişte nasıl ödediysek yine maliyetini öderiz. Demokratik hukukun herkesin saygı duyacağı ilkeleri var. Demokratik ülkelerde nasıl oluyorsa öyle olmalı. TBMM, halk iradesinin en üst düzeyde temsil edildiği yerdir. Oradaki siyasi partilerin bir araya gelip konuşması da önemlidir" diye konuştu.

Gül, Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal etmesinin ardından hukuki tartışmaları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Yüksek mahkemenin gerekçesinin çıkması gerektiğini" belirtti.

"Anayasa nasıl değiştirilir bunun kuralları yazılı" diyen Gül, "Gerekçeyi görünce nasıl bir neticeye vardıklarını göreceğiz" şeklinde konuştu.

Anayasa Mahkemesi, türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğini iptal etti ve yürürlüğünü durdurmuştu.