BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Engellilere özel ÖSS servisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ÖSS'ye girecek engelli öğrencileri, özel asansörlü araçlarla sınav merkezlerine taşıyacak.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girecek engelli öğrencileri, özel asansörlü araçlarla evlerinden alarak sınav merkezlerine ulaştıracak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı İstanbul Özürlüler Müdürlüğünün (İSÖM), 15 Haziran Pazar günü saat 09.30'da yapılacak ÖSS'ye girecek bedensel engelli öğrencileri, sınav merkezlerine özel araçlarla ulaştıracağı belirtildi.

ÖSS'ye girecek olan ve toplu taşıma aracı kullanamayan engelli öğrencilerin, özel asansörlü araçlarla evlerinden alınarak sınav merkezlerine taşınacağı kaydedilen açıklamada, bu öğrencilerin sınav sonrasında da evlerine götürüleceği bildirildi.

Açıklamada, ''Alo 153-3 Özürlü ve Yaşlı Ulaşımı Servisi''ni hayata geçiren İSÖM'ün, yaşamını İstanbul'da sürdüren ve toplu taşıma araçlarını kullanamayan özürlü ve kimsesiz yaşlılara ücretsiz ulaşım hizmeti verdiği vurgulandı.

Bu servis sayesinde günde ortalama 250 kişinin evlerinden alınarak istedikleri yere ulaştırıldığı ve tekrar evlerine bırakıldığı belirtilen açıklamada, bu hizmetten kendi başına hareket edemeyen özürlüler, refakatçi olmadan toplu taşıma araçlarını kullanamayan özürlü ve yaşlılar, sivil toplum örgütlerinin eğitim amaçlı organizasyonlarına katılan özürlü üyeleri, kas hastaları, omurilik felçlileri, ortopedik ve zihinsel özürlülerin faydalandığı kaydedildi.

Açıklamada, bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrencilerin, sınav öncesinde bu telefonla irtibat kurarak taleplerini iletebilecekleri bildirildi.