BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Dünya liderlerinden pazı yarışı

Berlusconi ve Bush bir araya geldi. Dünya liderlerinin beraberliği pazı yarışına sahne oldu.

Abone ol

ABD Başkanı George W. Bush, bugün İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile görüşmesinin ardından, akşam saatlerinde Villa Madama’da İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile bir araya geldi.

Berlusconi, konuğunu avlu girişinde karşıladı. Bush ve Berlusconi’nin hararetle birbirlerinin ellerini sıkarak üç kez öpüşmeleri dikkati çekti.

Bush ve Berlusconi, içeride Angolo Salonu’nda basına poz verdikleri sırada da birbirleriyle şakalaşmaktan geri kalmadılar.

El sıkışma pozunun verildiği sırada Berlusconi, basın mensuplarının huzurunda elinin sıkılmasından çok canı yanmış gibi rol kesmesi dikkati çekti. Berlusconi daha sonra da sol koluyla pazı şişirme pozu verdiği sırada Bush’a dönerek ''Touch here'' (Dokun şuraya) dedi. Bush ise ev sahibi Berlusconi’nin bu şakasına karşılık olarak, ''You are very strong'' (Sen çok güçlüsün) dedi.

Villa Madama'daki görüşmede İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Başbakan Yardımcısı Gianni Letta, İtalya’nın Washington Büyükelçisi Gianni Castellaneta da hazır bulundu.