BIST 10.228
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,67
HABER /  GÜNCEL

Hırsızlara kadın kuyumcu şok yaşattı

Adana'da bir kuyumcuyu soymak isteyen hırsızlar, tezgahtaki kadının gazabına uğradı.

Abone ol

Adana'da camı terazi ağırlığı ile kırıp altın çalmak isteyen bir kişiye kadın kuyumcunun silah çekmesi, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Mobiletli iki kişi, 2 gün önce merkez Seyhan ilçesi Fevzipaşa Mahallesi'nde bir kuyumcu dükkanının camını terazi ağırlığı ile kırıp altın çalmak istedi. Ancak kuyumcunun camı filmli olduğu için kar maskeli zanlı camı kıramayınca kaçmaya başladı. Gürültü ile irkilen kadın kuyumcu, çekmecede bulunan silahı alıp zanlının arkasından koştu.

NEDEN KORKUYORSUN, SİLAHI ÇEKSEYDİN

Zanlılar mobiletle ara sokaklara kaçarken, kadın telefonla eşini aradı. Bir süre silahla işyerinin önünde bekleyen kadın, daha sonra içeri girerek polisi arayıp, zanlıların eşkalini verdi. Bir süre sonra olay yerine gelen eşi "Neden korkuyorsun, silahı çekseydin" derken, kadın "Ben korkmadım, zaten silahı çektim ama hemen kaçtılar" diyerek su içti. Daha sonra silahı eşine verdi.

Bu arada, yaşananlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Kuyumcuda hırsızlık girişimi olmadan önce işyerinin önünden geçen genç bir kız telefonla konuşuyor. Bu arada mobiletli iki kişi yanından geçip ara sokağa giriyor. Daha sonra şahıslardan biri elinde terazi ağırlığıyla kuyumcunun camını kırmaya çalışıp kaçarken, genç kız ise bütün bu olanlara rağmen telefonla konuşmaya devam ediyor. Kuyumcunun önünde kalabalık toplanırken genç kız hiçbir şeye aldırmadan telefonla konuşmasını sürdürüyor.


HIRSIZLAR 15 DAKİKA SONRA BAŞKA KUYUMCUYU SOYDU

Vefa Caddesi’nde kuyumcuyu camı filmli olduğu için soyamayan mobiletli iki kişi, polis kendilerini ararken 15 dakika sonra bu kez Şakirpaşa Caddesi'nde başka bir kuyumcunun camını taşla kırıp 15 altın bilekliği çalarak kaçtı. Polis bunun üzerine geniş çaplı inceleme başlattı.

YAŞLARI KÜÇÜK ÇIKTI


Yapılan incelemede ara sokaklarda polis atılan eldivenleri buldu. Yapılan parmak izi çalışmasında ve görgü tanıklarının ifadesiyle zanlıların A.B. (17) ve M.C. (16) olduğu belirlendi. Zanlılar düzenlenen operasyonla evlerinde yakalandı. Yaşları küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen zanlılardan A.B. suçu kabul etmezken, M.C. kuyumcuyu A.B.'nin soyduğunu, kendisinin mobileti kullandığını, altınları da A.B.'nin sakladığını söyledi.

ZANLILAR PKK TARAFINDAN KULLANILMIŞ  

İki zanlının da 20'den fazla hırsızlık, uyuşturucu ve yağmadan kaydı bulunduğu, sık sık Şakirpaşa, Ova mahallelerinde yapılan korsan gösterilere katıldığı belirlendi. Zanlıların bölücü terör örgütü PKK tarafından organize edilen korsan gösterilere para karşılığı katıldığı, son zamanlarda barış sürecine girildiği için korsan gösteriler olmadığı, parasız kaldıkları için kuyumcu soydukları ortaya çıktı.
Adana'da yaklaşık 1 ay önce Şakirpaşa Mahallesi'nde taşla camın kırılması ile kuyumcu soygunu gerçekleşmişti. 4 gün sora Anadolu Mahallesi'nde yine cam kırmak suretiyle kuyumcu soyulmuştu. Bu olaylardan 1 ay sonra art arda Fevzipaşa ve Şakirpaşa mahallelerinde cam kırmak suretiyle kuyumcu soygunu meydana geldi.