BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  GÜNCEL

Hırsızlar hâlâ altınları getirmedi

Geçtiğimiz kasım ayında Adana’da düğün arabasından altınları çalınan Seda-Selman Demiryürek çifti, söz verildiği halde hırsızların hâlâ altı...

Abone ol

Geçtiğimiz kasım ayında Adana’da düğün arabasından altınları çalınan Seda-Selman Demiryürek çifti, söz verildiği halde hırsızların hâlâ altınlarını getirmediğini söyledi.
Adana’da gelin ve damatların gelin arabalarını gözetleyerek camını kırmak suretiyle gelin arabasında bulunan altınları ve değerli eşyaları çalan ve bu olayların ilk mağdurlarından Selman Demiryürek, “Mahkemede şahıslar yaptıkları hırsızlık suçunu kabul ettiler. Bizim altınlarımızı vereceklerdi. Hakime söz verdiler serbest kaldılar. Ama olayın üzerinden 6 ay geçti daha altınlarımız gelmedi” dedi.
Hakimin birinci mahkemeden sonra zanlılara 1 ay gün tanıdığını belirten Demiryürek, "Bir ay içinde bunlar bizim altınlarımızın parasını ödeyeceklerini söylediler. Bir ay içeride durdular. Bir ay oldu ve mahkeme günü geldi bizim paramızı hala ödemediler. Mahkemede biz içerdeyiz biz dışarı çıkar isek çalışırız ve paralarını öderiz dediler. Öyle olunca hakime hanım bunları çıkardı ve bunlara bir ay gün vererek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Bir ay oldu ve mahkeme günü geldi.Yine bize bir ay oldu az kaldı beş bin lira ayarladık, on bin lira ayarladık diyerek bizleri oyaladılar.Mahkemede yine ayarlayamadık dediler ve ek süre istediler. Hakime hanım bir ay süre verdi ve öyle böyle iki ay daha uzadı mahkeme. En son mahkemeye girmeden önce adamlar gayet rahatlardı. En son biz bu parayı ödemeyeceğiz sen şikayetçi ol dediler. Hırsızlar paramı ödemiyorlar. Hakime hanım nasıl onları tutuksuz yargılanmak üzere bırakıyor. Hakime hanımın vicdanına bırakıyorum. Nasıl bırakıyor o insanları. Ben şikayetçiyim. Altınlarımız gelmedi ve halen de gelmiyor. Mağdur durumdayız" dedi.

"GERİ ÖDEMEK İÇİN YAPMIŞ OLABİLİRLER"
Mehmet A. adlı zanlının nişanlısının kendileriyle irtibata geçtiğini de söyleyen Demiryürek, şöyle devam etti:
"-Ben nişanlısıyım- hatta -çocuğum olacak- falan diye mesajlar gönderdi. -Mehmet çıksın dışarı ben sizin altınlarınızı getireceğim- diye eşime söylemiş. Orada bir tane yüzük vardı o yüzüğün manevi değeri eşim için yüksekti. O kadın -altınlarınızı ve yüzüklerinizi getireceğim- dediğine göre o şahsın nişanlısı da olayın içerisindedir. Benim aklıma bu geliyor. Sonuçta biz de askeri ücretle çalışıyoruz ve ekonomik sıkıntılarımız var. Bunlar bizim paramızı ödemiyorlar. Ben hakime hanıma da söyledim baştan beri şikayetçiyim. Önümüzdeki ay mahkememiz var. Benim paramı ödesinler. Birinci olay bizimdi zaten altıncı ve yedinci olay da aynı kişiler çıkınca insan bir düşünür yani acaba bunlar mı diye düşünür. Onlar da yapmış olabilir. Son gerçekleştirdikleri hırsızlık olayında benim altınlarımı geri ödemek için yapmış olabilirler.“
(İHA)