BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.497,16
HABER /  MEDYA

Ermeni işadamından Erdoğan'a övgü

Erdoğan'a Ermeniler için yayınladığı taziye mesajına, gazete ilanıyla teşekkür eden Leon Armanlı, Cüneyt Özdemir'in sorularını cevapladı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Erdoğan'ın taziye mesajına, gazete ilanıyla teşekkür eden Ermeni işadamı Leon Armanlı, Türkiye'deki Ermeni cemaatinin Erdoğan'a hayran olduğunu söyledi. Türkiye'de yaşayan bir Ermeni olarak, üç dönem AK Parti'ye oy verdiğini ve bu hükümet döneminde kendilerini insan gibi hissettiklerini anlatan Armanlı, Erdoğan için de "Karizması 10 numara adam" ifadesini kullandı.

Leon Armanlı, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sorularını cevapladı. Erdoğan'ın yayınladığı taziye mesajının ardından, teşekkür etme ihtiyacı duyduğunu ve metni tamamen kendisinin oluşturarak ilan verdiğini anlatan Armanlı, ilanı tam sayfa vermediği için de pişmanlık duyduğunu söyledi.

"YALAKALIK DEĞİL"

Üç dönemdir AK Parti'ye oy verdiğini ifade eden Armanlı, ilanın yalakalık anlamı taşımadığını hükümetten isteği ve talebinin olmadığını söyledi. Ermeniler'in AK Parti hükümetleri döneminde aday yerine konulduğunu da savunan Armanlı, Ermeni cemaatinin de Erdoğan'ın arkasında olduğunu söyledi. İşte Armanlı'nın o sözleri;

"ERMENİ MİLLETVEKİLİ OLSUN"

"Hodri meydan, bu ülkede bir tane de Ermeni milletvekili olsun. Bunu ünlü olmak için de yapmadım. Kim astı pankartları boğaz Ermeni meselesiyle ilgili. Evet ben astım o pankartları, "bu ülkede yaşamaktan çok mutluyuz" diye. Benim ünlü olmaya ihtiyacım yok Cüneyt Bey.

Twitter, Facebook gibi şeyleri kullanmıyorum. Çıkıp delikanlı gibi konuşmaları gerekiyor. İlanı veren Leon Armanlı değilmiş, aslında böyle birisi yokmuş. Böyle iddialar ortaya atıldı. Kimileri de bunu yalakalık olarak kabul etti. Cüneyt Bey, yalakalık yapacakmışım, ünlü olmak için.

Bugün birisi bana "seninle artık işimiz olmaz" dedi. Sosyal hayattan bir arkadaşım. Ermeni cemaatlerden bu konuda tık olmaz. Ermeni cemaati Başbakan'a hayran! Bizim arkadaşlardan biri söylüyor olmazmış! Neden olmazmış? Yakışıyor mu diyorlar. Yakışıklı adam işte! Karizma 10 numara. Sayın Başbakan'ın nesi eksik? Şimdi yağcılık mı yapıyorum Başbakan'a? "