BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Hikmet Çetinkaya: Gülen Hareketi terör örgütü değil

Fethullah Gülen'in aranan teröristler listesine konulmasına tepki gösterenler arasında Cumhuriyet yazarı Hikmet Çetinkaya da vardı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Cumhuriyet gazetesinin yönetici ve yazarlarına düzenlenen FETÖ operasyonu gündeme bomba gibi düştü.

Cumhuriyet Vakfı ile gazeteden 17 yönetici ve yazar için "FETÖ ve PKK adına suç işledikleri", "vakıf yönetimine usulsüz seçildikleri" iddiasıyla gözaltı kararı alındı. Can Dündar'a da yakalama kararı çıkarıldı.

İşte bu sıcak gelişme köşe yazarlarının da gündemindeydi. Hükümete yakın kalemler operasyonu desteklerken iktidar karşıtı yazarlar da tepkiliydi.

Sabah yazarı Hilal Kaplan, gözaltına alınan Hikmet Çetinkaya'nın 31 Ekim 2015 tarihinde Zaman gazetesine yaptığı açıklamayı köşesine taşıdı.

"Cumhuriyet'in terör arşivi" başlıklı yazısında Kaplan, Çetinkaya için şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyet'in demirbaş yazarlarından Hikmet Çetinkaya, 90'lardaki anti-FETÖ çıkışlarını 2011'den itibaren bir yana bırakıp, en son Zaman'a 31 Ekim 2015'te yayınlanan ve "40 yıldır izliyorum, Gülen Hareketi terör örgütü değil" şeklinde manşete çekilen bir röportaj vermişti."

Hilal Kaplan'ın hedefindeki Çetinkaya, o açıklamayı niye yapmıştı? Ekim 2015'te hükümet terör örgütü ilan ettiği FETÖ için hareket geçmiş ve örgütün lideri Gülen'i aranan ödüllü töröristler listesine koymuştu.

GÜLEN'LE KAVGALIYDI

Zaman gazetesi de kamuoyu oluşturma adına tanınmış isimlerin görüşlerini alıp 1. sayfadan yayınladı.  İşte onlardan biri de Hikmet Çetinkaya'ydı. Çetinkaya ise 1970'lerden 2010'lara kadar Gülen hareketi ile kanlı bıçaklı bir isim olarak tanınıyor ve yazılarında sürekli bu konuyu işliyordu.

İşte 31 Ekim 2015 tarihli Zaman gazetesinde "Türkiye o iftirayı reddetti" başlıklı haberde yer alan Çetinkaya'a ait o sözlerin tamamı:

HİKMET ÇETİNKAYA (CUMHURİYET YAZARI): 40 YILDIR İZLİYORUM GÜLEN HAREKETİ TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL

"1970’lerden beri Fethullah Gülen’i ve hareketini takip ediyorum, ne Fethullah Gülen’in terörist olduğuna ne de hareketinin terör örgütü olduğuna inanıyorum. Bir zamanlar, Zaman’da yazan Hüseyin Gülerce gibiler Fethullah Gülen’in eteğine yapışıyordu. Şimdi ise ona terörist diyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı (Tayyip Erdoğan) 1994 seçimlerinden önce Altunizade’de ziyaret etmiştir. Gülen’i koruyup kollayanlar, toz kondurmayanlar şimdi onu terörist ilan etmeye çalışıyorlar. Kimse bunu bana inandıramaz. Bana Fethullah Gülen, 170 dava açmıştır. Ben hiçbir zaman yazılarımda Gülen Hareketi terör örgütü demedim, diyemem. Ben hukuku, demokrasiyi, insan haklarını savunuyorum."

TARTIŞMANIN FİTİLİNİ ATEŞLEYEN LİSTE

İçişleri Bakanlığı "ödül yönetmeliği" kapsamında, aranan teröristler listesinin yer aldığı bir internet sitesi hazırladı. "www.terorarananlar.pol.tr" adresinde "Aranan Terörist" başlığıyla yayınlanan internet sitesinde, teröristlerin isimleri, kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilere ayrıldı. Fetullah Gülen, Cemil Bayık, Murat Karayılan, İlhami Balı ve Duran Kalkan kırmızı kategoride bulunuyor.