BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Murat Ülker'den FETÖ açıklaması! Hiçbir cemaat...

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker 'Ülker grubu' adına ortaya atılan FETÖ iddialarına açıklık getirdi.

Abone ol

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmalarının hızla sürdüğü günümüzde bazı holding ve şirketlerin de FETÖ ile ilişkili olduğuna dair iddialar gerek medya gerekse sosyal medyada yer buluyor.

Bu iddiaların hedefinden biri de Ülker oldu. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker sosyal medya hesabı İnstagram'dan açıklama yaptı.

Holdinglerinin FETÖ ile hiçbir ilişiğinin olmadığını, kurucuları Sabri Ülker'in hiçbir cemaat, grup tarikat ve benzeri oluşumla ilgisinin olmadığını anlatan Murat Ülker, eski CEO'ları Ergün Akkaya'nın paylaşımını resport etti. Ülker'in açıklamaları şöyle..

"BİLGİLERİNİZE;

Murat Ülker'den önemli açıklamalar, bilinen bilmeyen gerçek doğrular. ( İlk okuduğumda Facebook hesabımdan paylaşmıştım. Dostlar arayıp bu röportajı kaçırdığını söyleyince buradan da yayınlamak istedim. Derli toplu, yakınında olanların zaten iyi bildiği, uzaktan da tam olarak ne amaçla olduğu belli olmayan istifam yaratan meseleleri Murat Bey cevaplamış Serdar Bey kaleme almış)

Konular/Açıklamalar.... 1. FETÖ tartışmaları içinde Ülker'in yer almasına ilişkin görüşlerimiz;

Sosyal medyada zaman zaman ortaya çıkan paylaşımlar için öncelikle belirtmek istediğimiz mesnetsiz, kaynağı belirsiz ve doğru olmamanın ötesinde yakışıksız iddialar olduğudur. Nedenleri üstüne açık bir fikre sahip olmamız mümkün değildir. Ama tahminlerimiz olabilir. Bazıları belki de iyi niyetle iş hayatının dahası küresel ölçekte marka olarak büyümenin güçlüklerini doğal olarak bilmeyen, bu nedenle de kendince bazı ölçüleri kaçıran ifadelerle paylaşımda bulunanlar diye düşünüyoruz.

HİÇBİR CEMAATLE ALAKAMIZ YOK

Daha ileri gidenlerin ise özel amaçla belki de yıpratma ya da haksız rekabet kaynaklı tahriklerle ilgili olabileceği ihtimaldir. Ama niyeti ne olursa olsun hepsi de uydurma ve gerçek dışıdır. 1999 yılında kurucumuz merhum Sabri Ülker'in “Ülker ve Yıldız Holding'in, kuruluşundan bu yana hiçbir cemaat, grup tarikat ve benzeri oluşumla ilgisi olmamıştır. Biz, Cumhuriyetin temel ilkelerine gönülden bağlı bir sanayi kuruluşuyuz” açıklaması bugün de altına imza atacağımız bir açıklamadır.

2. Bu tweetlerde FETÖ ile büyüdüğünüz söyleniyor.

Böyle bir terör örgütü ile ilişkinin sadece bulunmadığını değil bulunmayacağını da ifade ediyorum. Zaten bence, en küçüğünden en büyüğüne bir ticari ya da sinai işletmesinin bu kabil bir ilişki içinde bulunması büyük yanlıştır. Bu gibi ilişki içinde olanların, işleri ancak belirli bir dönem yürüyebilir. İlan Ahi sürdürebilmenin mümkün olmadığını düşünüyoruz. 70'lerde değil, 80'lede değil, 90'larda hiç değil, şirketimizin kuruluş tarihi 1944'tür. İSO şirket büyüklüğü anketlerini ilk kez 1968 yılında yapmış. 100 büyük şirket bulmuş. Biz daha 1968'de 46. Olmuşuz. 1960 yılında yapmamış ama yapsaymış, yine muhtemel 100'ün içinde olurduk."