BIST 9.887
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.457,26
HABER /  MEDYA

Can Dündar otelde bakın kimle buluştu?

Ergenekon, şike ve askeri casusluk soruşturmalarının mimarlarından eski emniyetçi Nazmi Ardıç ile gazeteci Can Dündar buluştu.

Abone ol

Ünlü gazeteci Can Dündar Ergenekon, Şike ve askeri casusluk baskınlarını yapan eski emniyetçi Nazmi Ardıç'la önceki akşam Beşiktaş Balmumcu'da bulunan The Plaza Otel'inde görüştü.

Takvim gazetesi, 14 Aralık operasyonu sonrası gerçekleşen bu ilginç buluşmayı manşetine taşıdı. "Abim Can" başlığıyla verilen haberde "İstanbul'un göbeğinde Cumhuriyet ile cemaat zirvesi" ifadeleri kullanıldı.

Takvim Haber Müdürü Mevlüt Yüksel'in görüntülediği ikilinin fotoğrafı manşeti süsledi.

Habere göre görüşme 1.5 saat sürdü. Can Dündar'ın 14 aralık operasyonunda gözaltına alınanlar hakkında bilgiler aldığı görüşme Takvim tarafından 'gizli ittifak' olarak lanse edildi. Haberde ikili arasındaki diyaloglardan kısımlar da yer aldı.

Haberde Ardıç'ın, görüşmede Dündar'a "Can bey içim kan ağlıyor. Bizi lojmandan bile çıkardılar. Ben gözaltına alınan Mutlu Ekizoğlu ile Tufan Ergüder ile çalıştım. Lütfen anlattıkları çekinmeden yazın" dediği yazıldı.

ERGENEKON DAVALARINDA AKTİF ROL OYNAMIŞTI

Dündar'ın sohbet ettiği emniyetçi Nazmi Ardıç, Ergenekon operasyonunda Cumhuriyet'in iki önemli ismini de gözaltına almıştı. Onlardan biri merhum İlhan Selçuk'tu. Selçuk, 21 Mart 2008'de sabah 04:30'da Ergenekon kapsamında gözaltına alındı ve iki gün sonra serbest bırakıldı. Dönemin Cumhuriyet yazarlarından Mustafa Balbay da 2009'da tutuklandı ve 4 yıl hapis yattı. Ardıç, 17-25 Aralıkoperasyonlarından sonra açığa alındı. Gezi Parkı gösterileri öncesi de çok sayıda operasyonda görev almıştı.

can.20141217075025.jpg