BIST 10.698
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.425,80
HABER /  GÜNCEL

Hijyen eğitimleri Beylikdüzünde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü gıda çalışanlarını eğitiyor.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü Beylikdüzü’nde faaliyet gösteren gıda üretimi ya da satışı yapan işletme çalışanları için “Gıda Çalışanlarına Hijyen Eğitimi” seminerleri düzenledi.

Beylikdüzü Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen ve önceki gün sona eren eğitimlere gıda üretim ya da satış alanında faaliyet gösteren şirket çalışanlarından oluşan 165 kişi katıldı. İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ve Beylikdüzü Belediyesi yetkililerinin de hazır bulunduğu eğitimler 3 saat sürdü. Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü uzmanları tarafından verilen eğitimlerde gıda çalışanlarına genel hijyen, işyeri hijyeni, ekipman hijyeni, personel hijyeni, gıda ürünleri hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon gibi konuların yanı sıra kamu – özel sektör ilişkisi ve mevzuat konularında da bilgi verildi.

İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 2005 yılında düzenlenmeye başlanan “Gıda Çalışanlarına Hijyen Eğitimleri” bu güne kadar 12 ilçe ve bir belde belediyesi olmak üzere 13 belediyede organize edildi. Bundan önce Beykoz, Kâğıthane, Tuzla, Üsküdar, Pendik, Zeytinburnu, Sultanbeyli, Bahçelievler, Kartal, Eminönü, Fatih ve Akfırat’ta düzenlenen eğitimlere gıda sektörünün üretim ya da satış kolunda çalışan 4517 kişi katıldı. İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimlere katılan personele ayrıca Tarım ve Köy işleri Bakanlığı tarafından çıkarılan 5179 sayılı gıda kanunu gereğince alınma zorunluluğu bulunan “Gıda Çalışanları Hijyen Sertifikası” veriliyor.

Halk sağlığı çalışmaları çerçevesinde verilen eğitimlerle gıda çalışanlarının hijyen konusunda bilinçlendirilmesinin amaçlandığını söyleyen İBB Veteriner Hizmetleri Müdürü Arif İrfan Eker, yasal mevzuat gereği gıda işletmelerinde çalışan personelin alması zorunlu olan hijyen eğitimini İBB olarak ücretsiz verdiklerini belirtti. Gıda çalışanlarına hijyen eğitimlerini tüm İstanbul’a ulaşıncaya kadar devam edeceklerini ifade eden Arif İrfan Eker eğitimlere katılan gıda personelinin % 95’inin daha önce herhangi bir hijyen eğitimi almadığını vurguladı.