BIST 10.627
DOLAR 32,18
EURO 34,91
ALTIN 2.426,61
HABER /  POLİTİKA

DSP askıya alınamaz

DSP, CHP çatısı altında erimek istemiyor. Solda birlikteliğe evet diyen parti yönetimi askıya alınmaya karşı.

Abone ol

DSP Genel Başkan Yardımcısı Masum Türker ''Seçim çalışmalarını CHP ile iş birliğini kesen değil güçlendiren çalışmalar olarak görmek lazım'' dedi. Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada DSP'nin seçim çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, ''DSP olarak ister tek başımıza ister çatı çerçevesinde seçime gidelim, bayrağımızı açıp bu iş birliğinde DSP'nin de varlığını göstermek gerekiyor. Yoksa öyle bir iş birliğinin CHP'ye de katkısı olmaz'' diye konuştu.

Türker, DSP'nin çalışmalarının CHP ile iş birliği olması halinde lojistik destek olarak devreye sokulacağını, böyle bir birleşmenin de tavandan tabana doğru başlayacağını kaydetti. DSP'nin CHP çatısı altında seçime girebileceğini belirterek en büyük özveriyi gösterdiğini ifade den Türker, ''Bu, bir parti için en büyük özveridir. Kendi partisinin amblemini ismini, seçmenin önüne götürmekten vazgeçmek'' dedi.

DSP'nin kendi seçim takvimini yürütme konusunda aldığı kararı uyguladığını dile getiren Türker şöyle devam etti: ''Parti çalışmalarını askıya almış değiliz. DSP askıya alınacak bir parti değildir. Çalışmaları askıya aldığınız zaman siz daha peşinen yok olmayı kabul etmiş oluyorsunuz. DSP'yi ne askıya alabiliriz ne de askıya alınmasına müsaade edebiliriz.''