BIST 9.975
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.437,34
HABER /  GÜNCEL

Hiddink niçin Chelsea'ye gidemedi?

İngiliz Independent gazetesine göre, Türkiye A Milli futbol takımı antrenörü Hiddink'in Chelsea'ye gidememe nedeni, eski yardımcısı Wilkins'ı geri istemesi.

Abone ol

İngiliz Independent gazetesine göre, Türkiye A Milli futbol takımı antrenörü Guus Hiddink'in Chelsea'ye gidememe nedeni, eski yardımcısı Ray Wilkins'ı geri istemesi.

Wilkins geçen Kasım ayında sürpriz bir kararla görevinden alınmış, bu kararın gerekçesi de açıklanmamıştı.

Klübün sahibi olan Rus işadamı Roman Abramoviç tarafından alındığı söylenen bu kararın gerekçesi hala bir sır.

Wilkins'in görevden alınmasına ilişkin tartışmalar gerek klüp iç,inde gerekse dışında tartışmalara yol açmış, kimi yorumcular takımın aynı dönemdeki başarısız sonuçlarını bu olayın etkisine bağlamıştı.

O dönemdeki başarısız sonuçların da, İtalyan menejer Carlo Ancelotti'nin görevden alınmasında önemli etkisi oldu.

Gazeteye göre, Chelsea'nin Ancelotti yerine menejerliğe getirmek istediği Hiddink'in bu göreve gelmesini önleyen de, Wilkins'in kendisine katılmasını şart koşması oldu.

Hiddink 2009 yılında Chelsea menejerliğini geçici olarak üstlenmişti.

Oldukça başarılı bulunan ve klübe bir Federasyon Kupası kazandırdığı üç aylık bu yönetim boyunca da yardımcılığını klübün eski oyuncularından ve popüler ismlerinden biri olan Ray Wilkins yürütmüştü.

Independent, menejerlik seçiminin son aşamasında Chelsea yönetiminin, Hiddink ve o zamanlar Porto'nun başında olan Andre Villa-Boas üzerinde yoğunlaştığını, Hiddink'in Wilkins'e zeytin dalı uzatmada ısrarı üzerine yönetimin Portekizli hocayı tercih ettiğini ileri sürüyor.

Hiddink'in Chelsea'ye gitme ihtimali Türkiye futbol kamuoyunda da tartışmalara yol açmış, bazı Türk yetkililer Hiddink'in bu süreçteki tavrını eleştirmişti.