BIST 10.009
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.429,28
HABER /  GÜNCEL

Vurmayın ne olur diye yalvardılar (video)

Sahte parayla alışveriş yaparken yakalanan 3 kişiyi, esnaf Kuzuluk Belediyesi'ne ait zabıta aracından indirip tekme tokat dövdü.

Abone ol

Sahte parayla alışveriş yapanlara meydan dayağı

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'ne bağlı Kuzuluk Beldesi'nde sahte parayla alışveriş yaparken yakalanan 3 kişiyi, esnaf Kuzuluk Belediyesi'ne ait zabıta aracından indirip tekme tokat dövdü. Şüpheliler, esnafa, "Vurmayın, ne olur" diye yalvarırken, olay çevredekiler tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Dün akşam saatlerinde Ankara’dan Akyazı İlçesi'ne bağlı Kuzuluk Beldesi'ne gelen 18 yaşındaki Gökhan Ş., 17 yaşındaki N.C., 33 yaşındaki Halis İ. ve 28 yaşındaki Cemil İ., iddiaya göre ellerindeki sahte paraları alışveriş yapma bahanesiyle piyasaya sürmek istedi. Alışveriş yaptıkları işyeri sahibi sahte parayı fark edince yakında bulunan Kuzuluk Belediyesi zabıta ekiplerine haber verdi. Zabıtalar Kadir Aktaş ve Salih Oktay, dört şüpheliden 3'ünü Kuzuluk Termal Otel girişinde yürürken yakaladı.

Zabıta ekipleri minubüse bindirdikleri şüphelileri almaları için jandarmaya telefon ettiği sırada olayı öğrenen çevre esnafı bir anda toplanarak minibüsün yanına gitti. Öfkeli kalabalık araçtan indirdiği şüphelileri tekme tokat dövmeye başladı. Kalabalıktaki bazı kişilerin ellerinde sopa olduğu görüldü. Şüphelilerin "Vurmayın, ne olur" diye bağırdıkları duyulurken, olay çevredeki bazı kişiler tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Olaydan sonra otomobille kaçan şüphelilerden biri de jandarma tarafından yakalandı. Gözaltına alınan 4 şüpheli sorgulanmaya başladı.

Şüphelilerin Akyazı'daki esnafın yanı sıra civardaki akaryakıt istasyonlarından da sahte parayla alışveriş yaptığı, ayrıca ilçeye lüks bir otomobille geldikleri öğrenildi.