BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  SPOR

Hepimiz Ermeniyize izin yok

Futbol Federasyonu, Adana Demirspor'un Alanyaspor maçına sahaya o pankartla çıkmasına izin vermedi.

Abone ol

Futbol Federasyonu, Adana Demirspor'un pazar günü Adana 5 Ocak Stadı’nda oynayacağı Alanyaspor maçına futbolcuların koluna siyah bant takıp, sahaya ‘Hepimiz Hrant Dink’iz, Hepimiz Ermeni'yiz’ yazılı pankartla çıkıp 1 dakikalık saygı duruşunda bulunma isteğini uygun bulmadı.

Kulüp Başkanı Adem Atılgan, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinden büyük üzüntü duyduklarını anlatırken, “Bu adi saldırıyı ve bir vatan evladımızın hunharca öldürülmesini kınıyoruz. Bu tepkimizi sahamızda oynayacağımız Alanya maçında da ‘Hepimiz Hrant Dink’iz, Hepimiz Ermeni'yiz’ yazılı pankartla çıkıp ortaya koyacaktık. Ancak Futbol Federasyonu bu isteğimizi kabul etmedi'' dedi.

Futbol Federasyonu'nun Genel Sekreter Vekili Nüzhet Kiper Bağış imzasıyla Adana Demirspor Kulübüne gönderdiği 23 Ocak tarihli ‘02-12-05/77' sayılı cevap yazısı şöyle:

“İlgi yazınız ile 28 Ocak 2007 tarihinde oynanacak olan Adana Demirspor-Alanyaspor Lig B Yükselme Grubu müsabakasında kulübünüzün sahaya ‘Hepimiz Hrant Dink'iz, hepimiz Ermeniyiz' ibareli pankartla çıkma isteği pankartın spor müsabakalarında kullanılacak bir içerik taşımaması nedeniyle Federasyonumuzca uygun görülmemiştir. Bilgilerinize rica ederim"