BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  MAGAZİN

Binbir Geceye binbir eleştiri

Recep Akdağ, 'Binbir Gece' adlı diziyi eleştiri yağmuruna tutarak, dizi için isim değişikliği önerdi...

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Binbir Gece' adlı diziyi eleştiri yağmuruna tutarak, isim değişikliği önerdi: Gerçekleri yansıtmadığı için adı 'Binbir Gece Masalları' olsun!.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ çocuğunun hayatını kurtarmak için patronunun ahlaksız teklifini kabul etmek zorunda kalan bir kadının hikayesinin anlatıldığı 'Binbir Gece' dizisine tepki gösterdi.

Hiç gerçekçi değil
Akdağ, "Bu kadın portresi hem annelere, hem sağlık sistemine, hem de patronlara büyük haksızlıktır. Gerçekleri yansıtmayan dizinin ismini 'Binbir Gece Masalları' diye değiştirilmesini öneriyorum" dedi. Akdağ, makamında bir grup gazeteciyle sohbetinde, Halit Ergenç ve Bergüzar Korel'in oynadığı 'Binbir Gece' dizisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Diziyi eleştiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şunları söyledi: "Para bulmak için annenin ahlaksız bir teklifi kabul etmek zorunda kaldığı durumu gerçekçi bulmuyorum. Sigortası olan her vatandaş, lösemi tedavisini parasız yaptırabilir." Sağlık Bakanı Akdağ, dizide anlatılan lösemi tedavisinde ilik naklinin çok nadir görülen bir durum olduğunu belirterek, "Dizide, böyle bir şey çok yaygınmış gibi gösteriyorlar. Oysa böyle bir şey yok. Bu kadının statüsünü yanlış göstermek bakımından da önemli" dedi.