BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,21
HABER /  GÜNCEL

Rötara tazminat yasası

Yeni yasada rötarlı her saat için yolcu başına 250-600 avro arasında paranın tazminat olarak ödenmesi öngörülüyor.

Abone ol

Rusya'nın saygın ekonomi gazetelerinden Kommersant'ta yer alan haberde, Ulaştırma Bakanlığı ve Rusya Havacılık Kurumunun charter uçakların yapacağı rötarlar için yolculara tazminat ödenmesini öngören bir yasa üzerinde çalıştığı kaydedildi.
Mevcut yasada havayolları şirketleri gecikmeden sorumlu tutulmazken, yeni yasada rötarlı her saat için yolcu başına 250-600 avro arasında paranın tazminat olarak ödenmesi öngörülüyor.

Haberde, geçen yılbaşında Mısır ve Tayland gibi ülkelere giden charter uçakların saatlerce rötar yapmasının Bakanlığı böyle bir yasa hazırlamaya ittiği vurgulandı.
Kommersant, gelecek yaz sezonunda yürürlüğe girmesi beklenen yeni yasada charter uçak şirketlerinin rötarlı her saat için yolcu başına 250-600 avro arasında tazminat ödemesinin öngörüldüğünü kaydetti.

Rusya Havacılık Kurumundan bir yetkili, yaptığı açıklamada, ''Eğer hükümet bizi bu konuda desteklerse, charter uçakların gecikmesi şirket açısından ekonomik olmayacak. Bu da charter uçuşlarda yaşanan rötarların büyük oranda engellenmesini sağlayacak'' dedi.


Kaynak: Airporthaber