BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,63
ALTIN 2.390,94
HABER /  GÜNCEL

Hem annem hem kızkardeşimle deyip!..

18 yaşındaki genç elini kana buladı. Av tüfeğiyle uzaktan akrabalarını öldürdü. Nedeni namus cinayeti...

Abone ol

Samsun’un Tekkeköy İlçesi’nde 18 yaşındaki Mesut K., 40 yaşındaki İsa Keskin’i av tüfeğiyle ateş edip öldürdüğü iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Sanık ifadesinde, “Annem ve kızkardeşim ile ilişkisi olduğu yolunda dedikodular dolaşıyordu” dedi.

Olay 3 ay önce Tekkeköy İlçesi Kababürük Köyü’nde meydana geldi. Köyde ailesiyle birlikte oturan Mesut K., İsa K.’yı evlerinin önünde av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü. Olaydan sonra tutuklanan zanlı, ‘ömür boyu’ hapis cezası istemiyle Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. İsa K.’nin, babasının kuzeni olduğunu belirten Mesut K. ifadesinde şöyle dedi:

Köyde hem annemle hem de kız kardeşimle ilişkisi olduğu yolunda dedikodu dolaşıyordu. Bunları duyunca, kendisini birkaç kez ‘bizim eve gelme’ diye uyardım. Olay günü onu yine evde görünce duvarda duran av tüfeğini aldım. Bu sırada o kaçmaya başladı. Ben de ardından ateş ettim.”

Mahkeme gelmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmaya erteledi.

KARISINI YATAKTA BABASIYLA BASTI

[PAGE]

Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde oturan Emrah E.(20), 2 yıl önce yatakta eşiyle yakaladığı ve ardından birlikte kaçıp Kırıkkale’ye yerleşen babası Ahmet E.'yi (47) sokak ortasında yakalayıp 3 yerinden bıçakladı. Polis, yerde kanlar içinde yerde yatan Ahmet E.'yi izleyen kalabalığı uyarıya rağmen dağılmayınca biber gazı sıkarak uzaklaştırdı.

Emrah E. 2 yıl öncesine kadar Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde oturan SSK’dan emekli, biri imam nikahlı 2 eşli ve babası Ahmet E.'yi 2 yıl önce evinin yatak odasında eşi Özlem ile birlikte yakaladı. Babası ile eşinin bu olaydan sonra birlikte kaçıp ortadan kaybolduklarını belirten Emrah E. son olarak bir ay önce Kırıkkale’de ev tuttuklarını öğrendi. Eşi ile birlikte yaşayan babasının izini sürüp Kırıkkale’ye gelen Emrah E. babası ile caddede karşılaştı. Emrah E. çıkan tartışma sonucu belinden çıkardığı bıçakla babası Ahmet E.'yi sokak ortasında sol karın boşluğundan 3 kez bıçakladı. Emrah E. olaydan hemen sonra polis ekipleri tarafından yakalandı.

KALABALIĞA BİBER GAZI
Yerde kanlar içinde kalan Ahmet E.'ye ilk müdahaleyi çevrede bulunan vatandaşlar yaptı. Ahmet E. gelen ambulansla hemen hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, yerde yatan Ahmet E.'yi film izler gibi seyreden vatandaşlara dağılın uyarısında bulundu. Ancak Vatandaşların bu uyarıya aldırış etmemesi üzerine biber gazı sıkarak dağılmalarını sağladı. Olaydan sonra yaralı baba Kırıkkale Devlet Hastanesi’nde ameliyata alınırken, oğlu ise polis merkezine götürüldü.

2 YILDIR ARIYORDUM’
Emrah E. polise verdiği ifadede, eşi 21 yaşındaki Özlem ile babasını 2 yıl önce Manavgat'taki evlerinde yatak odasında yakaladığını, bu olaydan sonra babası ile eşinin birlikte kaçıp ordadan kaybolduklarını söyledi. Babasının son olarak Kırıkkale’ye taşınarak ev tuttuğunu öğrendiğini belirten Emrah E. şöyle dedi:

“Babam ile eşimi 2 yıl öncesinde Manavgat’ta bulunan evimin yatak odasında yakaladım. Üzerlerine yürüdüğümde eşim ve babam kaçarak kurtuldu. Daha sonra eşim ve babam ortadan kayboldu. Babasının evine de dönmeyen eşimin, babamla birlikte kaçtığını öğrendim. Onları 2 yıldır arıyordum. Sonunda bir şekilde beraber Kırıkkale’ye taşındıklarını öğrendim. 2 gün önce Kırıkkale’ye gelip, caddede karşılaştığım babam olacak kişiyle tartıştım. O öfkeyle gözüm döndü ve baçakladım.”

YASAK AŞK FOTOĞRAFLARI İMDADINA YETİŞTİ

[PAGE]

Samsun'da evli kadınla 2 yıl yasak aşk yaşayıp daha sonra kadının şikayeti üzerine hakkında "cinsel saldırı, gasp, şantaj ve konut dokunmazlığını ihlal" suçlarından dava açılan genci, cezaevine girmekten yasak aşkın fotoğrafları kurtardı.

ELİMDE ÇIPLAK GÖRÜNTÜLERİN VAR

İddiaya göre, Samsun'un Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 2008 ve 2010 yılları arasında S.Y. (30) adlı kadın, evli olmasına rağmen karşı apartmanda oturan Tolga B.K. (31) ile 2 yıl yasak aşk yaşadı. Hacettepe Üniversitesi Yüksekokulu Anestezi Teknisyenliği Bölümü ile Muğla Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu mezunu olan Tolga B.K., 2 yıl süreyle cinsel birlikteliğini sürdürdüğü S.Y.'yi, "Elimde çıplak görüntülerin var. Eğer bana para vermezsen bunları eşine gösteririm" diye tehdit etti.

S.Y., Tolga B.K.'ye şantaj ve tehdit yoluyla peyderpey 13 bin 500 TL verdi. Şikayet üzerine tutuklanan Tolga B.K., 2 Ocak 2010'da yakalanarak çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Tolga B.K. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "cinsel saldırı, gasp, şantaj ve konut dokunmazlığını ihlal" suçlarından dava açıldı. Yasak aşkın fotoğrafları da mahkemeye delil olarak sunuldu.

BENİMLE EVLENECEĞİNİ SÖYLÜYORDU

Bugünkü son duruşmada Tolga B.K., kendini savunarak suçlamaları kabul etmedi. S.Y. ile birbirlerini sevdiklerini söyleyen Tolga B.K., "Özellikle şunu açıkça ifade etmek istiyorum. Biz birbirimizi çok seviyorduk. Evlenecektik. Kocasından tiksindiğini ve nefret ettiğini söylüyordu. Bu olayda bu kadının suçu yok. Eşi ve babasının zorlamasının bir oyunudur. Eşiyle anlaşamadığını, benimle evleneceğini söylüyordu. Suçsuzum ve beraatimi istiyorum" dedi.

EVLERİNİN ANAHTARLARI BİRBİRLERİNDE VAR

Tolga B.K.'nin avukatı İsmail Arda Özel ise, müvekkilinin suçsuz olduğunu ileri sürerek, "S.Y.'nin telefon kayıtlarında müvekkilimi sabah, gündüz ve gece olmak üzere 70 kez telefonla aradığı tespit edildi. İlişki yaşıyorlardı. S.Y., Tolga B.K.'ye eşini babası olarak, çocuğunu da kardeşi olarak tanıtmıştır. Suçlamaları kabul etmiyoruz. Ayrıca, konut dokunmazlığı ihlali söz konusu değildir. Birbirlerinin evlerinin anahtarı kendilerinde vardır" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın cinsel saldırı ve gasp suçundan beraatine karar verirken, şantaj suçundan 1 yıl 15 gün, konut dokunmazlığını ihlal suçundan da 6 ay 7 gün olmak üzere toplam 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı ve yattığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

KORKUDAN NASIL DİLİ TUTULDU?

[PAGE]

Balıkesir'in Erdek ilçesinde, sağanak yağış sırasında yakınına yıldırım düşünce korkan bir kişinin dili tutuldu.

Edinilen bilgiye göre akşam saatlerinde Tatlısu köyünde gök gürültülü sağnak yağış etkili oldu. Köyde tatil yapan G.Ö. (24), yağmura kapılmamak için koşarak evine gitmek istediği sırada denize yıldırım düştü.

Yakınına düşen yıldırımı gören G.Ö.'nün korkudan dili tutularak vücudu kasıldı. Köylülerin ihbarı sonucu köye gelen 112 sağlık ekibi, ilk müdahalenin ardından genci Bandırma Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede tedavi altına alınan G.Ö.'nün sağlık durumunun iyi olduğu ve sabah saatlerinde hastaneden tabucu edildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GENÇ KIZ HIÇKIRA HIÇKIRA AĞLADI

[PAGE]

İstanbul'da 3 ayrı antrepoya yönelik düzenlenen operasyonlarda, 1 milyon 853 bin 500 paket kaçak sigara ve külçe halinde 18 ton saf alüminyum ele geçirildi. Polis kamerası tarafından kaydedilen operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasında bulunan genç bir kız, emniyetten çıkarılırken hıçkırarak ağladı.

Alınan bilgiye göre, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şebekenin Kuzey Irak'tan elde ettikleri sigaraları usulsüz yollarla İstanbul'da bulunan antrepolara getirerek, iç piyasaya sürüleceği yönünde gelen ihbar üzerine harekete geçti.

Küçükçekmece ve Arnavutköy'de bulunan 3 ayrı antrepoya yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenleyen Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri, 10 kamyon ve 1 TIR'da paketler halinde bulunan çeşitli markalarda 1 milyon 853 bin 500 paket kaçak sigara ile külçe halinde 18 ton saf alüminyum ele geçirdi.

Operasyonların devamında depo çalışanları, sürücü ve mal sahibi Y.D.'nin de aralarında bulunduğu 1'i bayan 13 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların Kuzey Irak'tan elde ettikleri ürünleri, transit rejimi kapsamında Balkan ülkelerine götürülecekmiş gibi Mersin Serbest Bölge Gümrüğü'nde işlem yaptırarak, Türkiye'de iç piyasaya pazarlamak istediklerini söyledikleri öğrenildi.

Ele geçirilen kaçak sigaraların 6 milyon değerinde olduğunu ifade eden yetkililer, olayla ilgili gümrük çalışanlarının da aralarında bulunduğu 7 kişinin de arandığını belirtti. Poliste işlemleri tamamlanan 1'i bayan 13 kişi, Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılar arasındaki genç bir kız, kendisini görüntüleyen basın mensuplarını görünce hıçkırarak ağladı.

KARNE ZAYIF OLUNCA

[PAGE]

Adıyaman'da bir lise öğrencisinin karnesinde zayıf not olduğu için intihara teşebbüs ettiği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Kayalık Mahallesi'ndeki evinde bulunan O.C, isimli genç lise öğrencisi, karnesinde zayıf olduğu için ailesi ile tartıştı. Tartışmanın ardından O.C evde bulunan ilaçları içerek intihar etmek istedi.

Bir müddet sonra odasında yakınları tarafından yarı baygın halde bulunan O.C, ambulansla Adıyaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Gözlem altına alındıktan sonra midesi yıkanan genç, daha sonra taburcu edildi.