BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,56
ALTIN 2.383,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir'de profesörler CHP'ye katıldı

Ege Üniversitesi (EÜ) ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) görevli ve çoğu profesör unvanına sahip 19 öğretim görevlisi CHP'ye katıldı.

Abone ol

Ege Üniversitesi (EÜ) ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) görevli ve çoğu profesör unvanına sahip 19 öğretim görevlisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) üye kaydı yaptırdı.

CHP İzmir İl merkezinde gerçekleştirilen katılım törenine CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, Parti Meclis (PM) Üyesi Alaattin Yüksel ve üye kaydı yaptıran 19 öğretim görevlisi katıldı.

CHP’nin 29 Mayıs’ta yapılan genel kuruldan sonra yeni bir sürece girdiğini ifade eden PM üyesi Alaattin Yüksel, partinin kendi için yenilenmesine devam ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koyduğu yüzde 40 ile iktidara gelme hedefini adım adım gerçekleştireceklerini söyledi.

Yüksel, “Pek çok vatandaşımız iktidara koşuşumuzu gördüler ve bizde geliyoruz dediler. Nitelik olarak çok büyük bir katan hocalarımızla beraber CHP’nin iktidarına hep beraber koşacağız” dedi.

Partiye katılan öğretim görevlileri adına konuşan EÜ Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Kayhan Kantarlı ise belli bir amaç içinde olan insanların birbirini bulduğunu ve katılım süreci içinde kimsenin özel bir çabası olmadığını söyledi.

 ‘CHP’nin sosyal demokrasinin, bilim ve akla dayalı tüm ilkelerini halkla bütünleşerek iktidara taşıma kararlılığına destek verebilmek için buradayız” Kantarlı, “Desteğimizi etkin bir biçimde gerçekleştirebilmek için de partiye bizzat üye olmaya karar verdik.

Bu kararımızın çağdaş, aydınlık Türkiye’nin devamından yana olan ve toplumsal refah ve kalkınmanın özlemini duyan herkes için örnek oluşturacağına inanıyoruz” diye konuştu.

CHP’ye katılan isimler şöyle: Prof. Dr. Emin Taşkıran, Prof. Dr. Gürbüz Çelebi, Prof. Dr. Sol Çelebi, Prof. Dr. Kayhan Kantarlı, Prof. Dr. Arif Ruhi Özyürek, Prof. Dr. Necla Nişli, Prof. Dr. Ramazan İnci, Prof. Dr. Şakire Pöğün, Yüksek Mimar Ersin Pöğün, Prof. Dr. Mehmet Yıldız, Prof. Dr. Buket Erer Del Castello, Prof. Dr. Cafer İbanoğu, Prof. Dr. Nafiz Delen, Prof. Dr. Recep Yanık, Prof. Dr. İsmet Özel, Prof. Dr. Fatma Kutay, Yüksek Ziraat Mühendisi Alev Kutay, Doç. Dr. Dilek Taşkıran, Prof. Dr. Ferhan Girgin Sağın.