BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.508,32
HABER /  GÜNCEL

Buse hayalleri yüzünden o otobüsteydi

Halkalı'da askeri personeli taşıyan otobüse yapılan saldırıda 17 yaşındaki Buse de hayatını kaybetti. O hayalleri yüzünde oradaydı.

Abone ol

Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın, hafta sonu yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı'na hazırlık için babasıyla birlikte İstanbul İl Jandarma Komutanlığına gittiği öğrenildi.


Askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre, 17 yaşındaki Buse Sarıyağ, hafta sonu yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı'na hazırlık için babası jandarma uzman çavuş Ünal Sarıyağ ile Halkalı'daki lojmanlardan sivil plakalı servis otobüsüne bindi.

ÜNİVERSİTE HAZIRLIK KURSUNA GİDİYORMUŞ

Maslak'taki İstanbul İl Jandarma Komutanlığında oluşturulan kursta diğer askeri personel çocuklarıyla birlikte üniversiteye hazırlık çalışmalarına katılan Buse Sarıyağ, Atakent Kimsesizler Mezarlığı yakınlarında servis otobüsüne yönelik düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybetti.

Saldırıda, küçük yaşta bir kardeşi de bulunan Buse'nin babası Ünal Sarıyağ da hafif yaralanarak, hastaneye kaldırıldı.

OKULU YASTA

Halkalı’da askeri personel taşıyan sivil otobüse yapılan bombalı saldırıda 17 yaşındaki Buse Sarıyağ hayatını kaybetti. Sabahattin Zaim Lisesi 10’uncu Sınıf Öğrencisi Buse Sarıyağ’ın ölümü, okulunda da derin üzüntü yarattı. Buse Sarıyağ, eğitim öğretim yılı başında Sarıyer’deki Kemal Demir Onaran Lisesi’nden kaydını aldırarak, şu an ki okulunda eğitim görmeye başladı.

Okulunda arkadaşları ve yönetim kadrosu tarafından sevilen Buse Sarıyağ "çekingen" ve "hanımefendi" olmasıyla tanınıyordu. Buse, tiyatro etkinliğine katılarak rol almak istedi provalara katıldı. Ancak provalar geç bittiği için tiyatro bölümünden ayrılmak zorunda kaldı. Buse Sarıyağ’ın karnesinde hiç zayıfı yoktu ve sorunsuz bir şekilde 11’inci sınıfa geçmişti.


‘AYAĞININ TOZU OLSAM O GURUR YETER BANA ATAM’


Buse, Mustafa Kemal Atatürk’ü o kadar çok seviyordu ki, Facebook'ta grup kurdu ve adını da ‘O mas mavi gözlere bir kez olsun bakabilmek için nelerimi vermezdim ki’ koydu.

Buse her fırsatta Atatürk’ü ne kadar çok sevdiğini, ona ne kadar bağlı olduğunu anlatıyordu. 'Ayağının tozu olsam o gurur yeter bana Atam' diyordu... Atatürk için yazdığı bir yazıda ‘En büyük hedefim sana ulaşmak’ yazmıştı ve Buse bugün en çok istediği Ata’sının yanına ulaştı…

İşte Buse'nin Atatürk'e yazdığı o yazı:


ATAMA SÖYLEMEK İSTEDİKLERİM

Hani bazı şeyler vardır ya anlatmak istersin anlatamazsın, görmek istersin göremezsin, duymak istersin duyamazsın, ulaşmak istersin ulaşamazsın işte öyle bir şey buda...

Ama bunları yapabilmek o kadar önemli ve değerlidir ki senin için vazgeçemezsin bu sevdadan. Peşinden koşarsın hiç yorulmadan, yolun sonunun uçurum olabileceği ihtimali olsa bile, çünkü bir umut vardır içinde o umut senin gerçeğindir. Yolun sonunu umutla aydınlatırsın. İşte sende o umuda sahiptin ve umutla aydınlattın yolunu. Sadece umut olamazdı bu, güven, kararlık ve bazense bir çift keskin mavi göz...

Şu an bunu yazabilmemin, hissettiklerimi rahatlıkla paylaşabilmemi sana borçluyum ve bunun da farkındayım...

Şu an en büyük hedefim ne biliyor musun? "SANA ULAŞABİLMEK" kimi gülüp geçse de buna ben inanıyorum, mühim olanda bu değil mi zaten?

Tıpkı senin bir zamanlar kim ne derse desin inandığın şeyin peşinden gittiğin gibi. Bende gideceğim...

Çünkü ben senden öğrendim; inanmayı, umutla bağlanmayı, kendine güveni ve kararlı olmayı…

Ve bunları yaparken senin aydınlattığın yolda kim ne derse desin sapmadan başım dik bir şekilde yürüyeceğim... Çünkü ben senin önderliğinde yetişen Türk evladıyım...

ve zorda kalırsam muhtaç olduğum kudretin damarlarımdaki asil kanda mevcut olduğunun farkındayım...

 

BABASI GELME DEDİ, O ŞEHİT OLDU

[PAGE]



İSTANBUL Halkalı’daki askeri personel taşıyan otobüse bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Uğur Ekiz’in, Hatay’ın Erzin İlçesi’ndeki baba evi acı haberle yasa boğuldu. Ekiz’in dün anjiyo olmak için hastaneye yatırılan babasını ziyaret etmek için Hatay’a gelmek istediği ancak 73 yaşındaki Fikri Ekiz’in bu teklifi, “Küçük bir ameliyat gelmene gerek yok” diyerek engellediği belirtildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda 1.5 yıldır görev yapan evli 2 çocuk babası 38 yaşındaki Uğur Ekiz’in, Erzin İlçesi’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan annesi 70 yaşındaki Sevim Ekiz acı haberle sinir krizi geçirdi. Ekiz, oğlunu en son bir yıl önce gördüğünü, dün de telefonla görüştüğünü belirterek, “İzne ayrılıp gelecekti. Oğlum kimseyi incitmedi. Şehit haberin mi gelecekti?” diye konuştu. İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak da eve gelerek Ekiz’in ağabeyi 40 yaşındaki Cafer Ekiz ve diğer yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Şehidin diğer ağabeyi 41 yaşındaki Tayfur Ekiz şehit kardeşinin 7 yaşındaki Enes ve 14 yaşındaki Rümeysa adlarında 2 çocuğu olduğunu söyledi. Ekiz, kardeşinin şehit olduğu haberini televizyon izleyen dayısı Rahmi Açan’dan öğrendiklerini, ardından askeri personelin evlerine gelerek kendilerini bilgilendirdiğini kaydetti. Tayfur Ekiz, “Artık sözün bittiği yerde” olduklarını ifade ederek, “Düşmanları sevindirmemek için ağlamıyorum. Söylenecek bir şey yok. Vatan sağ olsun. Artık başka çocuklar ölmesin” dedi.



Şehit Ekiz’in dün anjiyo olmak için Adana’daki Özel Seyhan Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne yatırılan babası Fikri Ekiz ile telefonla konuştuğu, “Baba ben geleyim mi?” diye sorduğu babasının da, “Küçük bir ameliyat senin gelmene gerek yok oğlum” dediği belirtildi. Bunun üzerine Uğur Ekiz’in, Hatay’a gelmediği, bugün anjiyo olması planlanan Fikri Ekiz’in de acı haber nedeniyle operasyonun ertelendiği, hastaneden alınıp Erzin’e götürüldüğü belirtildi. Baba evine ve oturduğu sokağa Türk bayrakları asılırken şehidin Erzin’in Mahmutlu Mahallesi’ndeki mezarlıkta toprağa verileceği bildirildi.


2 YAŞINDAKİ EYLÜL YETİM KALDI

[PAGE]


İstanbul'un Halkalı semtinde askeri personel taşıyan otobüsün yakınında meydana gelen patlamada şehit olan uzman jandarma çavuş Mehmet Çağlar Bölük'ün erkek kardeşinin de İstanbul'da askerlik yaptığı ve 10 ay önce teskere aldığı öğrenildi.

Şehit uzman çavuş Bölük'ün, İzmir'in Tire ilçesine bağlı Doyranlı Köyü’ndeki baba evinde, olayın duyulmasıyla büyük üzüntü yaşanıyor. 28 yaşındaki Bölük'ün 8 yıllık uzman çavuş olduğu, 1 yıldır İstanbul'da görev yaptığı belirtilirken, 4 yıldır Elif Bölük ile evli olduğu ve 2 yaşında Eylül isimli kızı bulunduğu öğrenildi.

Şehit uzman çavuş Bölük'ün bir erkek kardeşi olduğu ve İstanbul'da askerliğini yapan kardeşinin 10 ay önce teskeresini alarak köyüne döndüğü bildirildi. İki oğlundan birinin şehadet haberiyle gözyaşlarına boğulan baba Salih Bölük, teröre karşı dik duracaklarını belirterek, “Oğlum 3 sene Mardin'de görev yaptı. Burnu bile kanamadan İstanbul'a gitti. Başbakan'dan terörü bitirmesini istiyorum. Biz ağladık, ocağımıza ateş düştü, başkaları ağlamasın” dedi.Anne Keziban Bölük de ağıtlar yakarak, acısını dindirmeye çalıştı

 

 

İKİ GÜN SONRA İZNE ÇIKACAKTI

[PAGE]

İstanbul Halkalı'da askeri personel taşıyan otobüsün yakınında meydana gelen patlamada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik'in Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Çelik'in 2 gün sonra İskenderun'a tatile gelmeyi planladığı bildirildi.


Hemşire Emine Çelik ile 2 yıl önce evlenen ve henüz çocuğu olmayan Bekir Çelik'in şehit olduğu haberini, İskenderun'un Modernevler Mahallesi 298 Sokak'ta oturan ailesine 39. Mekanize Tugay Komutanlığı'nda görev yapan subaylar bildirdi. 7 çocuk annesi Senem Çelik'in İstanbul'da şehit oğlunun evinde kaldığı, baba Mehmet Çelik'in ise 5 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybettiği bildirildi.

Acı haberi alarak eve gelen şehidin halası Emine Yakar, merdivenlerde fenalık geçirdi. Sağlık görevlilerinin müdahale edip sakinleştirici iğne yaptığı Emine Yakar, "Sen öleceğine ben ölseydim. Daha çocuğun bile yok. Sen daha çocuktun" diye ağıt yaktı.Çığlıklar yükselen evde bazı yakınları baygınlık geçirirken öfkesine hakim olamayan bir yakını da pencere camlarını kırdı. Şehit yakınları, "Yeter artık her bir eve şehit ateşi düşüyor" diye tepki gösterdi.

Bekir Çelik'in, 2 gün sonra eşi Emine ve yanlarında kalan annesi Senem ile birlikte İskenderun'a tatile gelmeyi planladığı bildirildi.