BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.509,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İtfaiyenin başı çocuklarla dertte

Kayseri İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, bir günde 30-35 ot yangınına müdahale ettiklerini bildirerek, 'Bunların bir çoğunu çocuklar çıkarıyor' dedi.

Abone ol

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte yangınların sayısında da artış olduğunun altını çizen Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, son günlerde ot yangınlarının arttığını söyledi.

“Bu mevsimde otlar kolaylıkla yanmaz” diyen İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, “Ot yangınları çoğunlukla, çocuklar tarafından çıkartılıyor. Biz de günde ortalama 30-35 ot yangınına müdahale ediyoruz. Bu da bizi oldukça meşgul ediyor” diye konuştu.

YANGINLARA 5 DAKİKA İÇİNDE MÜDAHALE EDİLİYOR

Yeni merkezlerin açılmasıyla artık en uzak yere bile en fazla 5 dakika içinde gittiklerini ifade eden İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, “Sınırlarımız genişledi. Sınırların genişlemesiyle birlikte yeni merkezler açıldı. Beyaz Şehir, İncesu, Erkilet, Belsin ve Talas'ta olmak üzere 5 tane merkez açıldı. Bu merkezler sayesinde çok uzaktaki bir olaya bile en geç 5 dakika içinde ulaşmaktayız. Böylece can ve mal kaybını en aza indirmekteyiz” ifadelerinde bulundu.

BOŞ ZAMANLAR EĞİTİM İLE DEĞERLENDİRİLİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nde boş zamanların eğitim ile değerlendirildiğini bildiren yetkililer, “İtfaiyeye yeni araçlar alındı. Bu araçların kullanımı yapılan eğitimlerle geliştiriliyor. Personellerimiz araçlara yabancı kalmayarak onları daha pratik bir şekilde kullanmayı bu eğitimler sayesinde öğreniyor” dedi.